fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

BOKAN: HRVATI TRAŽE OD SRBA DA SE „SUOČE SA PROŠLOŠĆU“ I DA „RASKRSTE SA SVOJIM ISTORIJSKIM GREŠKAMA”

Od kada je Hrvatska počela da predsedava Evropskom Unijom, ona je odmah na tapet stavila svoje omrznute komšije – sve nas – i od Srbije krenula da traži i dlaku u jajetu, opraštajući, pritom, sebi sve u Drugom svetskom ratu počinjene zločine, kao i etnički pogrom nad Srbima tokom avgusta 1995. godine. 

Dragoslav Bokan


Hrvatska sada dopušta i sugeriše ”ovakvu” ili ”onakvu” sudbinu ”otvaranja novih poglavlja” pristupu Eu za onaj deo srpske političke elite koja se još uvek bavi tom odavno anahronom i po nas manje-više besmislenom temom (sem, naravno, retorički, iz strogo diplomatskih i državno-strateških razloga). 

Oni, tako, traže od nas da smesta ispunimo bezbroj njihovih strogih zahteva i, usput, pristanemo na ulogu ”krivca za sve” što se dešavalo na Balkanu od 1918. godine do danas. 

”Otvoreno rešavanje svih pitanja”, naše međusobno ”istinsko pomirenje”, ”poštovanje ljudskih prava i osnovnih sloboda”, ”regionalnu saradnju”… oni sad traže od Srbije. Sve to ”uz puno ispunjenje i poštovanje” navedenih zahteva i novouspostavljenih kriterijuma, kako pišu.

Naravno, na hrvatski način i bez trunke nekakve samokritike i makar pokušaja suočavanja sa svojim (ne)delima faktografski dokazane i nedvosmislene istorijske krivice za sve one silne ”logore smrti” u hrvatskoj nezavisnoj državi (samostalnoj u svom jezivom naumu izvršenja pravog genocida nad Srbima i, uz to, okrutnog masakra nad svim pohvatanim Jevrejima i Romima), a bez ikakvih nemačkih pritisaka (što ih razlikuje od ostalih država sličnog tipa)…  

Ponovo ubijaju već jednom ubijene, bezgrobne, neopojane muškarce, žene i dečicu – zbrisane sa lica zemlje samo zato jer su bili, rođenjem, Srbi. 

Gotovo je neverovatan ovakav redosled događaja i ko zna koji po redu evropski ”previd” neljudskih, masovnih zločina počinjenih od strane službenika, saradnika i dželata hrvatske nacističke države nad nezaštićenim srpskim civilnim stanovništvom. 

Evropska Unija tako i sada žrtvuje istinu, pravdu i onolike planine mrtvih Srba (uz pobijene Jevreje i Rome), koje olako oprašta neljudskim, sadističkim zločincima ovog oživljenog pakla u vidu Pavelićeve NDH (za koju Franjo Tuđman bez okolišanja piše da ”nije bila samo puka kvisliška tvorba i fašistički zločin, već i izraz povjesnih težnji hrvatskog naroda”). 

I sve to tako može da se brblja i laže, licemerno i sa demonskim cinizmom, kojim nekažnjeni (hrvatsko-ustaški) zločinci bestidno optužuju svoje poklane i pobijene (srpske) žrtve u čudovišnoj antiutopiji zvanoj ”Evropska Unija”.

Ponovo ubijaju već jednom ubijene, bezgrobne, neopojane muškarce, žene i dečicu – zbrisane sa lica zemlje samo zato jer su bili, rođenjem, Srbi. 

Moćna Nemačka po ko zna koji put spašava svoje pseći verne saveznike iz ”onih vremena” i daje im priliku da arbitriraju potomcima onih kojima su (u vreme NDH) već uradili sve loše i grozno što se može zamisliti i učiniti. 

Na horizontu, sa Istoka počinje da neumoljivo blista zora novog početka za sve. Za čitav svet.

U specifičnom političkom, sadomazohističkom ritualu, nemačka elita istovremeno trpi poluvekovne američke naredbe i uslovljavanja i maltertira, nipodaštava i uništava njihove i hrvatske nekadašnje protivnike iz vremena Hitlerovog Rajha i Pavelićeve vampirske ”države” (ustrojene kao džinovski konc-logor za sve Srbe, Srpkinje i Srpčad, bez obzira na njihov pol i godište).

To je sadašnje stanje stvari. Srećom, samo privremeno i već uveliko uzdrmano.

Na horizontu, sa Istoka počinje da neumoljivo blista zora novog početka za sve.

Za čitav svet.

I to će odrediti konačnu sudbinu svih ovih globalnih eksperimenata, a i pravedno rešiti naš i hrvatski ”spor” (ako se tako može nazvati sve ono stravično što se u međuvremeno nagomilalo i nataložilo između nas i njih). 

Neće moći ovako zauvek.


Izvor: Fejsbuk stranica Dragoslav Bokan – april 04, 2020.

NAPOMENA: Svi navodi izneseni u ovom tekstu su lični stav autora i ne moraju odražavati stavove redakcije portala. U cilju sveobuhvatnijeg informisanja javnosti, objavljujemo i priloge od značaja za misiju udruženja Jadovno 1941. čak i kada su oni potpuno suprotni njegovim stavovima.


Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: