fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Bojanić: Sajt „Srpska istorija“ prerastao u pravi bastion

Đorđe Bojanić, istoričar
Đorđe Bojanić, istoričar

Sajt „Srpska istorija“ prerastao je u pravi bastion, riznicu istorijskog znanja, što govori velika posećenost. Više od 15.000 ulaza dnevno sa različitih IP adresa beleži ovaj istorijski sajt.

Istorija Srbije prepletena je mitovima i zabludama, dok su činjenice često zanemarene, to je i zadatak i cilj ovog sajta.
„Na tome radimo neumorno, svakodnevo, na razotkrivanju i podsećanju na istorijske zablude, laži, neistine i poluistine… i naravno činjenice.Hrabrost, junaštvo, velike pobede, ali i greške naših kraljeva, despota, kneževa, careva i vojskovođa nikada se ne smeju zaboraviti, ali zato njihovim uspesima srpski narod se uvek mora ponositi i dičiti, a na greškama učiti.“ kaže istoričar Đorđe Bojanić čije tekstove možete pronaći na ovom sajtu.

Srpski vladari su svaki na svoj način više ili manje pozitivno obeležili svoje vreme. Dučić je sve rekao u jednoj rečenici: „Verujem u Boga i srpstvo“!

„To je i moja vodilja, to mi i daje energiju da svakodnevno radim na sajtu“ dodaje Bojanić.

Čuvajmo Svetosavlje, jer ako zaboravimo svoju prošlost nestaćemo kao narod, na to nas obavezuju naši sveti preci: … Oštrivojevići, Vlastimirovići, Vojisavljevići, Vukanovići, Sveti Sava i svi Nemanjići, sveti Lazarevići, Brankovići, Karađorđevići, Obrenovići i Plava grobnica, kao i sveti Jasenovački i Bratunački mučenici, mučki pobijena deca sa Kozare… , mučenici sa Košara, mala Milica… i svi Srpski mučenici (junaci) koji postradaše od Kosova do današnjih dana , braneći krst časni i slobodu zlatnu

Čuvajmo pravoslavlje ljubimo srpstvo!

Sajt nije pod finansijskim, političkim i ideološkim uticajem ni jedne političke opcije ili organizacije.

Đorđe Bojanić, Glavni urednik sajta Srpska istorija.

Izvor: Niške vesti

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: