Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Besplatno čitajte novine „Srpsko kolo“

Datum objave: sreda, 14 decembra, 2016
Veličina slova: A- A+

srpsko-kolo-11-naslMjesečno informativno glasilo „Srpsko kolo“, u izdanju Saveza Srba iz regiona, list je koji je, prije svega, posvećen sveobuhvatnom praćenju života i rada Srba iz regiona, njihovih rođaka koji žive u Srbiji, ali i širom svijeta.

Osnovni zadatak lista Srpsko kolo je da prati položaj, aktuelne probleme i potrebe Srba u svih osam Srbiji susjednih država, i to ne samo kao puko hronološko bilježenje dešavanja već i aktivno utjecanje na nadležne da rješavaju probleme i potrebe naših sunarodnika.

List takođe čuva i afirmiše kulturu, tradiciju i običaje Srba iz regiona i prati sva kulturna dešavanja srpske zajednice u susjednim zemljama.

Posebna pažnja je usmjerena na očuvanju kulture sjećanja brojnih srpskih stratišta i nevinih žrtava.

Srpsko kolo u svakom broju sadrži i brojne korisne pravne savjete upućene prognanim i izbjeglim Srbima iz bivših jugoslovenskih Republika.

List Srpsko kolo izlazi svakog zadnjeg dana u mjesecu na ijekavici a ima i svoje elektronsko izdanje koje se može vidjeti na linku „Srpsko kolo“ na sajtu Saveza Srba iz regiona, a svi komentari, predlozi i sugestije mogu se slati na mejl: informativnasluzba@ssr.org.rs  ili na telefon +381 64 1162 109.

Vaš besplatan primjerak novina čeka Vas na adresi:

Novi Sad:

-Savez Srba iz regiona, Bulevar oslobođenja 26

Beograd:

-Savez Srba iz regiona, ulica Kraljice Marije 47


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top