fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Besplatno čitajte novine „Srpsko kolo“

srpsko-kolo-11-naslMjesečno informativno glasilo „Srpsko kolo“, u izdanju Saveza Srba iz regiona, list je koji je, prije svega, posvećen sveobuhvatnom praćenju života i rada Srba iz regiona, njihovih rođaka koji žive u Srbiji, ali i širom svijeta.

Osnovni zadatak lista Srpsko kolo je da prati položaj, aktuelne probleme i potrebe Srba u svih osam Srbiji susjednih država, i to ne samo kao puko hronološko bilježenje dešavanja već i aktivno utjecanje na nadležne da rješavaju probleme i potrebe naših sunarodnika.

List takođe čuva i afirmiše kulturu, tradiciju i običaje Srba iz regiona i prati sva kulturna dešavanja srpske zajednice u susjednim zemljama.

Posebna pažnja je usmjerena na očuvanju kulture sjećanja brojnih srpskih stratišta i nevinih žrtava.

Srpsko kolo u svakom broju sadrži i brojne korisne pravne savjete upućene prognanim i izbjeglim Srbima iz bivših jugoslovenskih Republika.

List Srpsko kolo izlazi svakog zadnjeg dana u mjesecu na ijekavici a ima i svoje elektronsko izdanje koje se može vidjeti na linku „Srpsko kolo“ na sajtu Saveza Srba iz regiona, a svi komentari, predlozi i sugestije mogu se slati na mejl: informativnasluzba@ssr.org.rs  ili na telefon +381 64 1162 109.

Vaš besplatan primjerak novina čeka Vas na adresi:

Novi Sad:

-Savez Srba iz regiona, Bulevar oslobođenja 26

Beograd:

-Savez Srba iz regiona, ulica Kraljice Marije 47

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: