Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Besplatno čitajte novine „Srpsko kolo“

Datum objave: sreda, 14 decembra, 2016
Veličina slova: A- A+

srpsko-kolo-11-naslMjesečno informativno glasilo „Srpsko kolo“, u izdanju Saveza Srba iz regiona, list je koji je, prije svega, posvećen sveobuhvatnom praćenju života i rada Srba iz regiona, njihovih rođaka koji žive u Srbiji, ali i širom svijeta.

Osnovni zadatak lista Srpsko kolo je da prati položaj, aktuelne probleme i potrebe Srba u svih osam Srbiji susjednih država, i to ne samo kao puko hronološko bilježenje dešavanja već i aktivno utjecanje na nadležne da rješavaju probleme i potrebe naših sunarodnika.

List takođe čuva i afirmiše kulturu, tradiciju i običaje Srba iz regiona i prati sva kulturna dešavanja srpske zajednice u susjednim zemljama.

Posebna pažnja je usmjerena na očuvanju kulture sjećanja brojnih srpskih stratišta i nevinih žrtava.

Srpsko kolo u svakom broju sadrži i brojne korisne pravne savjete upućene prognanim i izbjeglim Srbima iz bivših jugoslovenskih Republika.

List Srpsko kolo izlazi svakog zadnjeg dana u mjesecu na ijekavici a ima i svoje elektronsko izdanje koje se može vidjeti na linku „Srpsko kolo“ na sajtu Saveza Srba iz regiona, a svi komentari, predlozi i sugestije mogu se slati na mejl: informativnasluzba@ssr.org.rs  ili na telefon +381 64 1162 109.

Vaš besplatan primjerak novina čeka Vas na adresi:

Novi Sad:

-Savez Srba iz regiona, Bulevar oslobođenja 26

Beograd:

-Savez Srba iz regiona, ulica Kraljice Marije 47


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top