fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Beograd garantovao za Mladića

Branilac haškog optuženika potvrdio da je Vlada Srbije dala garancije za Ratka Mladića, kako bi se on mogao iz pritvora u Sheveningenu prebaciti na bolničko lečenje u Beograd

foto V.Danilov
foto V.Danilov

Vlada Srbije dala je garancije za Ratka Mladića, kako bi se on mogao iz pritvora u Sheveningenu prebaciti na bolničko lečenje u Beograd. Generalovi advokati u narednom periodu predaće taj dokument sudskom veću u Hagu. Ovo znači da država garantuje da će se po pitanju Mladića ispoštovati sve obaveze i one koje Tribunal bude zahtevao u smislu bezbednosti, čuvanja i vraćanja generala Mladića u Hag na njihov zahtev.

Advokat Branko Lukić za „Novosti“ je potvrdio da su garancije Vlade dostavljene u ponedeljak timu odbrane posredstvom Ministarstva pravde.

– U garancijama Vlade garantuje se da će, u slučaju da general bude privremeno pušten na slobodu po odluci sudskog veća, a u vreme boravka na teritoriji Srbije, Srbija poštovati sve naloge sudskog veća kako bi se general u svako vreme mogao po nalogu veća pojaviti pred Tribunalom – rekao je Lukić.

On je naveo da odbrana radi na prikupljanju dokumentacije koja će se nalaziti u zahtevu sudskom veću Tribunala za puštanje Mladića na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji i da preostaje još da se obezbedi mišljenje lekara koji će pregledati generala.

Autor: S. J. M.

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Srpski general na lečenju u Moskvi: Rusi garantuju za Mladića …

Namera Haga bila da se svi Srbi osude | Jadovno 1941.

Šta je Holbruk nudio generalu Mladiću u zamjenu za slobodu …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: