Позив на другу Скупштину Удружења Огњена Марија Ливањска!

Огњена Марија Ливањска

Друга седница Скупштине Удружења Огњена Марија Ливањска одржаће се 9. децембра 2012. године у сали Скупштине Општине Звездара, Булевар Краља Александра 77 (бивши Булевар Револуције, у близини Вуковог споменика), са почетком у 11 сати.

Овом приликом позивамо све чланове Удружења, као и оне који су заинтересовани да сазнају више о раду Удружења и постану његови чланови, да нам се придруже.

Седница Скупштине је прилика да се сазана више детаља о активностима реализованим од октобра ове године, када је донета одлука о обнављању рада Удружења. Председник Удружења и чланови Управног одбора представиће и план активности за 2013. годину.

Прва акција коју ће Удружење организовати, у сарадњи са парохијом Лијевањском, је подела Божићних пакетића српској деци у Ливну и околним селима, као и самохраним старачким домаћинствима.

Један од главних циљева у 2013. години је омасовљавање чланства, као и формирање пододбора у сарадњи са контакт особама у местима са већом  концентрацијом некадашњих житеља Ливансјког поља, о чему ће бити више речи на Скупштини.  Такође, у 2013. години планира се и одржавање скупа о миграцијама и прогонима српског народа из Ливањског поља, као и условима за повратак. Удружење планира да сачини обједињену евиденцију лица која имају намеру да користе средства посебних фондова намењених обнови кућа, а у циљу обезбедјења адекватне информативно-административне помоћи.

Половином 2013. године биће организовано и забавно дружење Ливњака у Београду, на које ће бити позвани сви чланови Удружења и њихови пријатељи.

На Скупштини ће бити речи и о дефинисању начина обнове и одржавања православних цркава и гробаља на територији Ливањског поља.

Како ће о свим наведеним темама Скупштина расправљати у циљу доношења релавантних одлука,  позивамо вас да у томе непосредно учествујете!

 

Извор: УДРУЖЕЊЕ ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА

 

Везане вијести: 

ОБНОВЉЕН РАД УДРУЖЕЊА ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА У БЕОГРАДУ

 

Ливањско поље - непосредно пред рат 1992. године

 

Прочитајте књигу "Огњена Марија Ливањска"

 

Промоција књиге „Огњена Марија Ливањска" у Храму Светог Трифуна у Београду

 

РТРС - ПЕЧАТ - 20. октобар 2011. - Репортажа о страдању Срба 1941. у јами Равни Долац, Ливањско поље

 

СЛУЖЕН ПАРАСТОС СРБИМА БАЧЕНИМ У ЈАМУ РАВНИ ...

 

Ливањско поље - Jadovno 1941.