fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Aranđelovac: Otvaranje izložbe ”Srbi Livanjskog polja – trajanje kroz vekove”

Izložbu eksponata i fotografija koju je, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva, tadašnjeg vladike bihaćko-petrovačkog gospodina Atanasija, pripremilo Udruženje Ognjena Marija Livanjska u želji da osvetli deo svoje bogate kulturne i duhovne zaostavštine i burne istorije, a koja je prikazana u Beogradu, Banja Luci, Novom Sadu, Londonu i Bijeljini, imaće priliku da vide i građani Aranđelovca.

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva vladike šumadijskog Gospodina Jovana, izložba će biti svečano otvorena subotu 04novembra t.g. u 17 časova, u prostoru crkve Svetog Arhanđela Gavrila u Aranđelovcu.

Autori izložbe su: prof dr Veljko Đurić Mišina i Radovan Pilipović.

Otac Milovan će održati pozdravnu besedu, a prisutnima će se obratiti i gost iz Brčkog – otac Željko Đurica inače paroh lijevanjski do januara 2017. godine; Nemanja Dević, istoričar; kao i predstavnik Udruženja OML.

U umetničkom delu programa učestvuju: Dušan Važić, guslar i hor udruženja penzionera Aranđelovca Treće doba.

Voditelj programa Olivera Radeta.

Održavanje izložbe pomogli su: Uprava za dijasporu i veze sa Srbima u regionu MSS RS; Štamparija pokrajinske vlade AP Vojvodine; Štamparija Sajnos Novi Sad; Igepa cartacell doo, Beograd; Parohija lijevanjska; crkva Svetog Arhanđela Gavrila, Aranđelovac; Budo Simonović, novinar iz Podgorice; Jovo Bajić, novinar iz Beograda i brojni članovi Udruženja OML.

Izvor: Udruženje Ognjena Marija Livanjska

Vezane vijesti:

U Novom Sadu otvorena izložba „Srbi Livanjskog polja-trajanje kroz vekove“

U Banja Luci postavljena izložba „Srbi Livanjskog polja-trajanje kroz vekove“

Udruženje Sveta Ognjena Marija Livanjska: Srbi Livanjskog polja – trajanje kroz vijekove

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: