fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Anđelković: Iz Sarajeva se Srbima prijeti završavanjem genocidnog projekta iz 1941. godine

Dragomir Anđelković Foto: Novosti.rs
Dragomir Anđelković Foto: Novosti.rs

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da su protesti pred Ambasadom Srbije u Sarajevu i plakat sa mrtvačkom glavom i natpisom „četnici“ na njenom ulazu nešto mnogo gore od provokacije i znače poruku kojom se srpskom narodu prijeti završavanjem genocidnog projekta koji je nad njima otpočeo 1941. godine.

On je rekao da protesti koji su na Dan državnosti Srbije, navodno organizovani protiv zajedničke deklaracije o očuvanju srpskog naroda /čija je prezentacija bila najavljena za danas/, govori u prilog da oni koji su Srbe tokom devedesetih godina /20. vijeka/ i tokom Drugog svjetskog rata uništavali i učestvovali u tom uništavanju i dalje smatraju da nisu završili taj projekat.

„Oni poručuju da je iz njihove perspektive Republici Srpskoj i srpskom narodu u cjelini namijenjena mrtvačka lobanja“, smatra Anđelković.

Ukazao je da Srbi tom deklaracijom ne traže ništa nego pravo na svoju identitetsku egzistenciju.

„Srbi jedino traže da imaju pravo i van Srbije i Republike Srpske da imaju pravo da budu Srbi, da poštuju svoje običaje, jezik, kulturu i apsolutno ništa više od toga i onog što priznaju svi međunarodni standardi. Oni, koji povodom toga demonstriraju i još ističu mrtvačke glave poručuju da Srbima žele da uskrate pravo na egzistenciju. Ovo je simbol šta oni hoće – hoće nestanak srpskog naroda“, istakao je Anđelković.

Anđelković je upozorio da ako se jednom narodu oduzme pravo na kulturu i borbu za identitetske temelje, onda se tom narodu zapravo trasira put za nestanak.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik izjavio je da su protesti u Sarajevu i plakat sa mrtvačkom glavom na ulazu Ambasade Srbije u tom gradu najveća provokacija upućena Srbima od završetka rata do danas i još jedan dokaz da Srpska nema šta da traži u BiH, koja je postala neodrživa za srpski narod koji svoju slobodu mora tražiti u drugoj formi, a nikako u BiH.

(SRNA)

Izvor: VIDOVDAN

Vezane vijesti:

Plakat sa mrtvačkom glavom na zgradi Ambasade Srbije

Dodik o plakatima u Sarajevu: Najveća provokacija upućena Srbima od završetka rata

Ivanić: Nedopustivo da niko od zvaničnika FBiH nije osudio plakat

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: