fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Plakat sa mrtvačkom glavom na zgradi Ambasade Srbije

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznata lica zalijepila su plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše „Četnici kostobacani“.

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznata lica zalijepila su plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše "Četnici kostobacani".
Plakat sa mrtvačkom glavom na zgradi Ambasade Srbije u Sarajevu Foto: SRNA

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević rekao je Srni da je do incidenta došlo juče između 17.30 i 18.00 časova, nakon čega je obaviještena policija koja je izvršila uviđaj i uzela plakat radi vještačenja.

Vukićević smatra da su ovaj, vrlo provokativan plakat i za danas u 11.00 časova najavljene demonstracije Bošnjačkog pokreta ispred zgrade Amabasade dva povezana događaja.

On je istakao da nema nijednog povoda za takve reakcije.

„Niti smo šta radili, niti preduzimali, ni Ambasada, niti Srbija da bi se tako reagovalo. Razlog može da bude današnja proslava državnog praznika /Sretenje/ i da se na taj način pokaže raspoloženje jednog dela bošnjačke populacije koji ne želi dobre srpsko-bošnjačke odnose, koji želi incidente i ne želi normaliziciju odnosa između zemalja u regionu, pre svega između BiH i Srbije“, ocijenio je Vukićević.

On je najavio da će Ambasada Srbije u Sarajevu podići mjere bezbjednosti, jer joj je to obaveza poslije ovakvog incidenta i najavljenih demonstracija.

Srbija danas obilježava Dan državnosti – Sretenje, povodom čega će i Ambasada Srbije u BiH organizovati prijem.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: