fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ALEKSANDAR VELjIĆ: Građansko (nevladino) sećanje na Žrtve „Racije“ 1942. u Novom Sadu

Građansko (nevladino) sećanje na Žrtve „Racije“ 1942. u Novom Sadu, održano je 23. januara 2020. pod geslom „Oproštaj ne znači rehabilitaciju zločinaca!“

Noseći transparent sa likovima Žrtava i geslom, mali skup građana je od Sokolskog doma prošao trasom kuda su Žrtve terane na stratište Štrand.

Na Štrandu je molitvu održao Slobodan Pavkov, a prigodnom rečju prisutnima se obratio Aleksandar Veljić. Vaska Radović je zapevala „Tiho noći“ zajedno sa prisutnima.

Veličanstven skup na Štrandu snimio je Goran Bujić, a za izradu transparenta zahvalnost dugujemo Danku Paskaljeviću. Još jednom smo se dostojanstveno i dosledno setili Žrtava na autentičnim mestima i sa njihovim imenima.

Ove godine smo se osvetili zaboravu na novosadske Mađare koji su ubijeni u toj „Raciji“ samo zato što su branili svoje prijatelje, komšije, supružnike i porodice. Njihova časna imena čućete na ovom snimku.

Izvor: Srpski kulturni klub

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: