Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Albanka nije jedina osumnjičena za ubistvo dečaka

BiH čeka izručenje Elfete Veseli, koja se tereti za ubistvo dečaka. Slobodan Stojanović usmrćen kada se vratio po psa

Elfete Veseli, Slobodan Stojanović
Elfete Veseli, Slobodan Stojanović

Ministarstvo pravde BiH uputilo je zahtev za ekstradiciju Elfete Veseli (55), koju Tužilaštvo BiH tereti za ratne zločine počinjene na početku rata u BiH, u zvorničkom kraju, odmah čim smo obavešteni da je locirana, rekla je, juče za “Novosti” Marina Bakić, portparolka Ministarstva pravde BiH.

Sada je, naglašava naša sagovornica, na pravosudnim organima Švajcarske da donesu odluku da li i u kom roku će doći do izručenja.

Ova Albanka, osumnjičena je za monstruozno ubistvo dečaka Slobodana Stojanovića (11) iz sela Donje Kamenice, kod Zvornika, koji je sa porodicom uspeo da pobegne pred naletom muslimanskih ekstremista, ali se vratio da, na sigurno, povede i porodičnog psa Lesija.

Za ovaj zločin, po svoj prilici, neće odgovarati samo Elfete Veseli, jer nam je u Tužilaštvu BiH, rečeno da je u toku istraga i protiv drugih osoba, posebno onih koje bi mogle da se nađu pod udarom zakona zbog komandne odgovornosti. Mada je od tog zuluma u Kamenici prošlo skoro četvrt veka, osumnjičena se, zvanično, tek krajem septembra našla “na tapetu”, kada je objavljeno da je u Švajcarskoj uhapšena po zahtevu Tužilaštva BiH. Zašto nije hapšena dok je još bila u BiH, pitanje ja na koje niko nikada nije dao odgovor iz institucija sa leve obale Drine, od policijskih agencija do pravosuđa.

– Kako narod kaže “i kamen bi zaplakao” pred zločinom nad nedužnim dečakom, i tu pravda nije smela da ide brzinom puža – rekao nam je general Milomir Savčić, predsednik Boračke organizacije Republike Srpske.

NIKADA ZABORAVITI

– Nadajmo se da će optuženu i njene saizvršioce, kojih je sigurno bilo, stići ruka pravde. Ovo divno, plemenito dete, nikad ne smemo da zaboravimo kao i njegovu porodicu koja je preživela i žalost i pakao, niti majku, koja je umrla od tuge za svojim čedom, a kasnije i otac – kaže Savčić.

Autor: V. MITRIĆ

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Da li će dječak Slobodan Stojanović dobiti spomenik u …

Njegovo ime je Slobodan Stojanović… | Jadovno 1941.

Pravda za Slobodana | Jadovno 1941.

U Zvorniku podići spomenik dječaku Slobodanu Stojanoviću …

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: