Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:
Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:

ЈАДОВНИЧАНИ ПОРУЧУЈУ:

Тече 80-та година од почетка Покоља, геноцида почињеног над српским народом од стране НДХ. Осамдесет година од трагедије на Велебиту, личком пољу, острву Пагу.

 

АЛБАНЦИ БЈЕЖЕ, А СРБЕ ТЈЕРАЈУ У САМОПРОГЛАШЕНО КОСОВО?!

Датум објаве: среда, 18 фебруара, 2015
Објављено у Косово
Величина слова: A- A+

Угашена су одjељења Министарства унутрашњих послова Србиjе, предате су катастарске књиге и књиге рођених, вjенчаних и умрлих. Признате су дипломе факултета тзв. “државе Косово”…

Наjоптимистичниjа групациjа у Европи бjежи са Косова и Метохиjе

Наjоптимистичниjа групациjа у Европи бjежи са Косова и Метохиjе


Приредио: Неђељко ЗЕЈАК

Српска заjедница десет пута jе више угрожена на Космету од албанских миграната, коjи су данас у центру пажње и бриге Запада, али и Србиjе.

Све већи броj албанских миграната са Косова на Западу се приказуjе као трагичан егзодус jедне националне заjеднице, а у међувремену Срби годинама живе у гетима, без физичке и социjалне сигурности, заборављени и остављени.

“Срби седму годишњицу самопрогашења Косова за независну државу дочекуjу у изолациjи коjу ни стратези косовске независности нису могли да осмисле” – каже Драган Ристић, из Липљана, расељени припадник, како каже, “нестаjуће српске нациjе на Космету”.

“Ни Ахтисари ни америчка амбасадорка Тина Каjданоу, ни Бернар Кушнер први шеФ УНМИК-а, ни Бил Клинтон коме jе у знак захвалности за бомбардовање Србиjе у центру Приштини подигнут споменик, нису могли да предвиде да ће Срби тако лако прихватити исцртавање граница самопроглашеног Косва” – наводи он.

Упркос наводима западних медиjа да Косово нема будућност, Срби су по вишегодишњим захтjевима разних власти из Београда гурнути у одборничке и посланичке клупе државе” коjу Србиjа “не признаjе”.

Сиромашни, проказани и са ограниченом слободом кретања упућени су да попуњаваjу мjеста у институциjама самопроглашеног Косова и да заjедно са идеолозима независности Косова граде његове институциjе у оквиру административних прелаза?!

“Током протелих седам година, разне власти у Београду гасиле су jедну по jедну српску институциjу, чиме jе смањивано присуство државе Србиjе на просторима jужне српске покраjине”, наводи Драгутин Перић, из Преоца код Грачанице.

У његовом мjесту jе прошле године послиjе Бриселског споразума покренут талас исељавања и продаjе српске имовине у бесцjење.

Угашена су одjељења Министарства унутрашњих послова Србиjе, предате су катастарске књиге и књиге рођених, вjенчаних и умрлих. Признате су дипломе факултета тзв. “државе Косово”.

“Призната су чак и персонална докумета самопроглашеног Косова на администативним прелазима, а Србиjа, наша матична држава, сама jе исцртала темље и дозволила зидање граничних прелаза”, каже Перић.

Уочи седме годишњице независности Београд jе ставио потпис на Споразум о правосуђу, коjи су предходно потписали Федерика Могерини у име ЕУ и Иса Мустафа, премиjер самопроглашеног Косова.

Тим споразумом jе, оцjењуjе Славко Стевановић, предсjедник (од Србиjе непризнате) Скупштине Аутономне Покраjине Косово и Метохиjа, заокружена косовска независност.

“Уз знање и сагласjе Срба и Београда, Косово има Устав, Скупштину, Владу и сада и правосуђе. ускоро ће добити и воjску, а све су то стубови државности” – оцjењуjе Стевановић.

И док Срби као народ нестаjу на Косову, што jе посљедица погрома и притисака албанске заjеднице и политике, као и ћутања Запада и попуштања српске политике, албански мигранти одjедном постаjу свjетска виjест и jош jедном “угрожен народ”.

Самопроглашено Косово jе данас оно што jе било и када jе изгласало независност – корумпирано и до сржи криминализовано друштво, препуно националног есктремизма и отворено расистички настроjено према православним Србима.

Ипак, економска пропаст и криминал тек сада су почели да забрињаваjу Албанце и њихове приjатеље у међународноj заjедници, за разлику од маргинализованих Срба коjе више ни Албанци, ни западни медиjи, а све више ни српски, уоште не примjећуjу.

Наjопимистичниjа групациjа у Европи – косовски Албанци (како су то писали медиjи некада) постали су депримирани, па сваки други Албанац сања о одласку из самопроглашене државе.

И тако, док Албанци наjављуjу одлазак, албанске власти, Запад и српске власти у Београду – тjераjу Србе да се све више окрећу Приштини и да постану лоjални грађани самопроглашене државе, коjа, по мишљењу самих Албанаца, пропада?!

Албанци са Космета сањаjу Запад, а Срби сопствену државу Србиjу, из коjе су истjерани бомбама, притисцима и уцjенама. Први су виjест дана у свиjету, а други ни у Србиjи.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

АЛБАНСКИ ТИХИ ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: 1939. смо били већина 1946. мањина!

Молитвени помен закланих на жртвеном пољу Косову

КОСОВО И МЕТОХИЈА НИЈЕ ПРЕВАЗИЂЕНА ТЕМА

СРПСКИ МЕДИЈИ ИГНОРИШУ СРПСКЕ ЖРТВЕ НА КОСМЕТУ

Ања Филимонова: Велика Албаниjа ће за 5 година постати реалност за Србиjу

Јадовно – Косово
Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани вез упозорења.

КОМЕНТАРИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top