fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Ako zaboravim tebe Jadovno, neka me zaboravi desnica moja.

Ne postoji ovozemaljska zapovijest, niti zakon koji može da nas odvoji od zavjeta koji smo dužni da ispunimo prema našim pretcima.
Prezviter Saša Lončina; FOTO: Jadovno 1941.

Da njihova žrtva ne ostane zaboravljena, ostaje dužnost nama i našoj djeci, jer kakav im primjer damo u odnosu prema prethodnicima svojim, tako će se odnositi i prema nama naši nasljednici, ma kako okončali svoj ovozemaljski put.

Ako zaboravimo na strah i prigrlimo ljubav, onda ćemo bez bojazni koračati napred i ispunjavati zadaću, i ljubav prema njima će nas ohrabrivati da ne klonemo dok zadaću ne ispunimo.

Ljubavlju i nezaboravom pokidaćemo pečate tajni i skrivenih zlodjela sa grobova njihovih, a pravda vaskrsnuti mora. Istina i pravda nadvladaće laž i mržnju koji se istinom i pravdom u grob obaraju, a iz groba proslavljeni mučenici stupaju i zastupaju nas pred prestolom Božjim. 

Suze za njima pretvaraju se u radost, jer tuga prestaje kada ispojemo Hristos Vaskrse i kada vaskrsnom idejom prožmemo živote svoje, jer pobjede ne biva bez stradanja, niti Vaskrsa bez Velikog Petka! 

 Ako zaboravim tebe Jadovno, neka me zaboravi desnica moja.

Autor: Prezviter Saša Lončina


Od istog autora:Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: