Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Akcija sad!

Datum objave: nedelja, 15 novembra, 2015
Veličina slova: A- A+
Stanislav i Rada sa djecom
Stanislav i Rada sa djecom

Hajde da budemo malo konstruktivni pa da vidimo ko je ovdje pomodar sa postavljanjem francuske zastave preko profilne fotke, a ko je zaista spreman da pomogne bližnjem. Pošto u tom simpatičnom modnom gestu, oprostite mi, ali ne vidim da se nekom konkretno pomaže.

Volontiram za humanitarno društvo “Srbi za Srbe“.

Danas sam posjetio jednu porodicu u okolini Banjaluke. Stanislav i Rada žive u teškim uslovima, inače su izbjegli iz Ključa. Žive u kući koju su kupili na kredit sa svoje šestoro djece. Nemaju vodovod pa po vodu idu sa malom cisternom do obližnjeg hidranta.

U teksu priloga  imate vezu na stranicu na kojoj možete uplatiti skromnu donaciju od 10€ ili više, u skladu sa vašim mogućnostima. Da ovoj porodici kupimo šporet.

Za to su čak platili kaznu od 75€ jer nije dozvoljeno natočiti vodu na hidrantu a ne platiti gradskom vodovodu – ali sad je to manje bitno.

Treba im pomoć da kupe šporet na drva.

Dakle pozivam sve jednako, pomodare a i sve patriote koji se bune što nije postavljena fotka Rusije prije neki dan, povodom tragedije ruskog aviona iznad Sinaja u Egiptu. Ili neka druga fotka povodom neke ranije tragedije koja je zadesila Siriju, Liban, Srbiju…

Ovdje imate vezu na stranicu na kojoj možete uplatiti skromnu donaciju od 10€ ili više, u skladu sa vašim mogućnostima:

http://www.srbizasrbe.org/donacije/

To može većina koja se ovih dana žustro raspravlja po društvenim mrežama pa da vidimo koliko će se vas zaista odazvati.

U napomeni možete staviti “pomoć porodici Gavrilović iz Potkozarja kod Banjaluke” ili ne stavljati nikakvu napomenu ako želite da pomognete rad našeg društva kao takav i na taj način pokažete koliko ste spremni da pomognete. A mi ćemo objaviti kome smo pomogli od mnogobrojnih siromašnih porodica koje žive u siromaštvu.

U prilogu kačim fotografiju porodice uz napomenu da su dvoje najstarije djece u momentu kada sam bio u posjeti otišli po vodu.

Kontakt podatke imam ali ih ne mogu objaviti jer nemam saglasnost porodice za to. Ako želite da im lično pomognete dobićete sve u privatnoj poruci.

Akcija sad!

Autor: Pavle Marić


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top