Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Akcija sad!

Datum objave: nedelja, 15 novembra, 2015
Veličina slova: A- A+
Stanislav i Rada sa djecom
Stanislav i Rada sa djecom

Hajde da budemo malo konstruktivni pa da vidimo ko je ovdje pomodar sa postavljanjem francuske zastave preko profilne fotke, a ko je zaista spreman da pomogne bližnjem. Pošto u tom simpatičnom modnom gestu, oprostite mi, ali ne vidim da se nekom konkretno pomaže.

Volontiram za humanitarno društvo “Srbi za Srbe“.

Danas sam posjetio jednu porodicu u okolini Banjaluke. Stanislav i Rada žive u teškim uslovima, inače su izbjegli iz Ključa. Žive u kući koju su kupili na kredit sa svoje šestoro djece. Nemaju vodovod pa po vodu idu sa malom cisternom do obližnjeg hidranta.

U teksu priloga  imate vezu na stranicu na kojoj možete uplatiti skromnu donaciju od 10€ ili više, u skladu sa vašim mogućnostima. Da ovoj porodici kupimo šporet.

Za to su čak platili kaznu od 75€ jer nije dozvoljeno natočiti vodu na hidrantu a ne platiti gradskom vodovodu – ali sad je to manje bitno.

Treba im pomoć da kupe šporet na drva.

Dakle pozivam sve jednako, pomodare a i sve patriote koji se bune što nije postavljena fotka Rusije prije neki dan, povodom tragedije ruskog aviona iznad Sinaja u Egiptu. Ili neka druga fotka povodom neke ranije tragedije koja je zadesila Siriju, Liban, Srbiju…

Ovdje imate vezu na stranicu na kojoj možete uplatiti skromnu donaciju od 10€ ili više, u skladu sa vašim mogućnostima:

http://www.srbizasrbe.org/donacije/

To može većina koja se ovih dana žustro raspravlja po društvenim mrežama pa da vidimo koliko će se vas zaista odazvati.

U napomeni možete staviti “pomoć porodici Gavrilović iz Potkozarja kod Banjaluke” ili ne stavljati nikakvu napomenu ako želite da pomognete rad našeg društva kao takav i na taj način pokažete koliko ste spremni da pomognete. A mi ćemo objaviti kome smo pomogli od mnogobrojnih siromašnih porodica koje žive u siromaštvu.

U prilogu kačim fotografiju porodice uz napomenu da su dvoje najstarije djece u momentu kada sam bio u posjeti otišli po vodu.

Kontakt podatke imam ali ih ne mogu objaviti jer nemam saglasnost porodice za to. Ako želite da im lično pomognete dobićete sve u privatnoj poruci.

Akcija sad!

Autor: Pavle Marić


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top