Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Академик Србољуб Живановић: Нема опроштаја без признања грехова и покајања

Академик Србољуб Живановић

Академик Србољуб Живановић

На комеморациjи у Доњоj Градини, стратишту Јасеновачког система хрватских логора за истребљење Срба, Јевреjа и Рома, у коме jе према налазу Међународне комисиjе за истину о Јасеновцу убиjено од 1942. до 1945. године преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреjа и 80 000 Рома, међу коjима jе било преко 110 000 деце испод 14 година старости, председник владе Републике Србиjе jе рекао да се жртве не смеjу заборавити, али да због будућности злочине треба опростити.

Међународна комисиjа за истину о Јасеновцу подсећа да нико нема право да опрости злочинцима и целом хрватском народу злочине све док се jавно не признаjу греси и изрази покаjање. Тек онда може доћи до опроштаjа грехова и злочина геноцида против Срба, Јевреjа и Рома.

Поставља се питање да ли ико из садашње генерациjе има право да изрази опроштаj у име стотина хиљада невиних жртава, или пак у име 110 000 побиjене деце.

Некадашњи председник Републике Србиjе jе покушао да изрази опроштаj хрватским злочинцима, кољачима из редова хрватског народа, али без успеха.

Нажалост, докле год десетине хиљада хрватске омладине на jавним скуповима узвикуjе пароле против Срба, и докле год стотине хиљада Срба протераних из Хрватске не могу да се врате у своjе домове, нема ни говора о неком опроштаjу и помирењу.

Међународна комисиjа за истину о Јасеновцу (у коjоj нема представника из Србиjе, ни из Хрватске, или са териториjе бивше Југославиjе) сматра за своjу дужност да упозори свакога да нема опроштаjа злочинцима без признања грехова и искреног покаjања. Злочини геоцида против Срба, Јевреjа и Рома никада не застареваjу и не смеjу да се забораве.

Професор др Србољуб Живановић,

Председник Међународне комисиjе за истину о Јасеновцу

Солун, Грчка

Извор: Борба за веру

Везане виjести:

ДОЊА ГРАДИНА – СРПСКИ ЈАД ВАШЕМ – Jadovno 1941.

СРБОЉУБ ЖИВАНОВИЋ – Геноцид над Србима jош увек траjе …

Проф. др Србољуб Живановић: Ко jе био фра Срећко Перић …

Србољуб Живановић: У Јасеновцу страдало … – Jadovno 1941.

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: