fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Advokati i sin generala optužuju Tribunal: Ratku Mladiću žele smrt

Sada ne dozvoljavaju njegovo lečenje da bi sprečili nesmetano odvijanje žalbenog postupka, nastavak procesa i obaranje skandalozne presude“. Cilj je da ne bude revizije presude

Ratko Mladić AP Photo
Ratko Mladić AP Photo

Naše dosadašnje ispitivanje presude generalu Ratku Mladiću pokazuju da je to bio najpristrasniji i najnepravičniji ishod postupka koji sam video za 19 godina mog rada pred tribunalom. Sigurni smo da ćemo je u žalbenom postupku oboriti! Čak je na stručnom predavanju, i Jonas Nilson, viši pomoćnik sudije Alfonsa Orija, priznao da Sudsko veće nije imalo nijedan dokaz za sastanak u Srebrenici na kom je, navodno, postignut plan da se u tom gradu izvrši genocid. Umesto dokaza pribeglo se zaključivanju na osnovu pretpostavki.

Ovo je u četvrtak rekao Dragan Ivetić, advokat generala Mladića na Konferenciji „Nastavak borbe za spasavanje života generala Ratka Mladića, nasuprot radnjama medicinske službe i osoblja pritvorske jedinice“, kojoj su prisustvovali i glavni branilac Branko Lukić, pravni savetnik Boris Zorko i generalov sin Darko Mladić.

Govoreći o ogromnim propustima i greškama lekara u lečenju Ratka Mladića, o kojima su „Novosti“ ekskluzivno pisale, generalovi branioci i sin ocenili su da ponašanje doktora u pritvorskoj jedinici zapravo „jasno govori da su pre i tokom suđenja prikrivali njegovo stanje da bi ga što pre osudili, a da sada ne dozvoljavaju njegovo lečenje da bi, pogoršavanjem Mladićevog zdravlja, sprečili nesmetano odvijanje žalbenog postupka, nastavak procesa i obaranje skandalozne presude“.

– Nekome je interes da moj otac tamo umre da ne bi bilo revizije i obaranja ovako skandalozne, pogrešne presude – rekao je Darko Mladić.

ZAHVALNOST

Zahvaljujemo se Srbiji i Rusiji koje su dale garancije za lečenje mog oca u Srbiji – rekao je Darko Mladić. – Želim da apelujem na predsednike i Vlade Srbije i Republike Srpske da ulože sve diplomatske napore kako bi donosioci odluke o prebacivanju mog oca na lečenje u Srbiju, uvažili činjenice. Samo tako može da mu se spase život.

Autor: J. Matijević

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Nalaz srpskih lekara: Mladića zamalo da ubiju u sudnici

Porodica Mladić se plaši da bi general mogao biti ubijen …

Hag krio moždane udare generala Ratka Mladića | Jadovno 1941.

Odbrana Ratka Mladića: Lekar Haškog tribunala da odgovara …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: