Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

A može li isti venac u Skelane i u Potočare?

Rasplaka me Vulin svojim govorom u Jadovnu.

Piše: Igor Marinković

Spomenik žrtvama iz opštine Skelani (Foto: Jutjub printskrin)

Spomenik žrtvama iz opštine Skelani (Foto: Jutjub printskrin)

Vučić može da bude samo ljubomoran, ali Vulinov govor u Jadovnu  je nadmašio sve govore srpskih političara održane u zadnjih par godina. Svaka čast Vulinu!

Slušam Vulina i suze mi idu za mojim narodom poklanim u NDH. Svaka me Vulinova reč u srce pogađa i podseća me na patnju srpskog naroda.

Možda je ovde trebao da stane, ali dohvati se Vulin premijera Vučića i Srebrenice. Dok je pravdao odlazak srpskog premijera u Potočare još više sam počeo da plačem. Plačem nad patnjom svog naroda u današnjoj Srbiji.

Plačem što će srpski premijer da pogne glavu u Potočarima nad dželatima koji su silovali i klali srpski narod u Podrinju. Plačem i razmišljam da li će da se tamo pogne manje ili više nego što bi se  pognuo na srpskim grobljima koje su napunili Naserovi dželati iz Srebrenice.

Plačem i pitam se ministre Vuline, kakva je razlika između Blajburga i Potočara?

Mnogo mi se dopalo ono što je rekao Vulin, ništa pametnije ne mogu da smislim da napišem, pa ću parafrazirati njegove reči iz Jadovna, ali se neću kao Vulin baviti Jasenovcom i Blajburgom, nego Skelanima i Potočarima:

„Mir živima treba. Nemojte mrtve da mirite, jer mrtvi su svojom smrću i svojim životom pokazali gde je kome mesto. Mir živima treba. Nemojte mrtve da mirite, jer ne mogu se pomiriti dželati i žrtve. Ne može isti venac u Skelane i Potočare. Ne može ista ruka na grob srpske dece iz Podrinja i onih koji su pokoljima komandovali.“

A Vi se odlučite, da li ćete u Potočare ili ćete u Skelane. Ali Vas molim, ako ta ruka spusti venac u Potočare, neka ta ista ruka ne ide i na mesta srpskog stradanja. Molim Vas da tom rukom ne pogani grobove srpske dece, srpskih devojaka, žena, staraca, silovanih, mučenih i poklanih od strane onih kojima idete da se poklonite.

Jer ne može isti venac i u Blajburg i u Jasenovac, kako kaže Vulin, zato što ne može isti venac u Skelane i u Potočare.

Izvor: PRAVDA

 

Vezane vijesti:

VULIN: STEPINAC JE BIO USTAŠKI VIKAR

Škola na rubu dviju pustinja, morske i kamene

VIDEO: Jadovno, putevima ubijenih predaka

PAG

KOMPLEKS JADOVNO – JADOVNO 1941.

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: