fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Изјава ратног злочинца Главаша – врхунац лудила у Хрватској

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да данашње изјаве хрватског ратног злочинца Бранимира Главаша у којима челне људе Србије назива неофашистима и прочетничким националистима, представљају врхунац политичког лудила у Хрватској.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић
Министар спољних послова Србије
Ивица Дачић

„Човек који је осуђен за убиство српских цивила, човек који велича нацистичку усташку НДХ, Павелића и Степинца, човек који велича усташког терористу Барешића, оптужује Србију за неофашизам и назива безобразлуком то што се Србија противи рехабилитацији фашизма и усташтва“, навео је Дачић.

Шеф српске дипломатије оцијенио је да је поништавање пресуде Главашу јасна порука да је у Хрватској могуће некажњено убијање и злостављање Срба.

„Србија се са тим никада неће помирити. Ратним злочинцима је у целом свету место у затвору. Они су једино у Хрватској испред новинарских камера и микрофона“, додао је Дачић.

Осуђени ратни злочинац Бранимир Главаш, који је један од оснивача Хрватске демократске заједнице, а тренутно лидер странке ХДССБ, данас је конференцији за новинаре рекао да су на челу Србије „окорјели српски неофашисти и прочетнички националисти“ које би Хрватска требало да процесуира.

Главаш је умијешан у ликвидацију већег броја српских цивила у Осијеку 1991. године, међу којима и угледних осјечких интелектуалаца, стручњака и привредника које су припадници његове, такозване „Главашеве бојне“, звјерски мучили и присиљавали да пију киселину из акумулатора.

Жртве су затим одвожене хладњачама на обалу Драве, гдје су им стављали љепљиву траку преко уста, руке везали жицом, пуцали у оне који су још били живи и све заједно бацали у ријеку.

Извор: СРНА

 

Везане вијести:

Драгослав Бокан: Мржња и истина

Отворен лов на Србе у Хрватској

Вучић: Све што се дешава озбиљно утиче на очување мира и политичке стабилности

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: