fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Шешељ: Обрадовала ме кривична пријава Суда у Београду

Воjислав Шешељ

Воjислав Шешељ

Министарство спољних и европских послова Хрватске упутило jе оштар протест отправнику послова Амбасаде Србиjе у Загребу Боси Продановић због, како наводе, данашњих инцидената у Србиjи.

У саопштењу хрватског Министарства наводи се да ће из истог разлога на консултациjе у Загреб бити позван хрватски амбасадор у Србиjи Гордан Маркотић.

Из Министарства истичу да лидер Српске радикалне странке Воjислав Шешељ „говором мржње, ратном реториком и симболиком“, покушава да утиче на регион, а посебно на односе Србиjе и Хрватске, палећи хрватску заставу пред државном институциjом Србиjе.

„Више jавно тужилаштво, према наводима медиjа у Србиjи, реаговало jе покретањем кривичног поступка, што сматрамо кораком у правцу смиривања настале ситуациjе“, додаjе се у саопштењу.

Из Министарства истичу да jе у таквим околностима задатак свих политичара смиривање ситуациjе, те рационално и одговорно дjеловање.

У саопштењу се додаjе да европске вриjедности подразумиjеваjу добросусjедске односе и коректно понашање у региjи, што jе jедан од предуслова успjеха Србиjе у преговорима за чланство у ЕУ.

„У том контексту, данашње изjаве високог политичког званичника Александра Вулина сматрамо увредљивим, недопустивим и краjње неодговорним“, додаjе се у саопштењу.

Шешељ jе данас непосредно пред обраћање окупљенима пред Палатом правде у Београду запалио заставу Хрватске и поручио да jе то одговор хрватском предсjеднику Колинди Грабар Китаровић, премиjеру Зорану Милановићу и министру спољних и европских послова Весни Пусић због свих изjава о њему и методама коjе би требало примиjенити да би он био враћен у Хаг, коjе су давали у протекло вриjеме.

Шешељ jе истакао да jе поносан што jе данас запалио хрватску усташку заставу под коjом jе учињен геноцид над Србима у 20. виjеку и да га jе обрадовала виjест да jе због тог чина против њега поднесена кривична приjава.

Министар за рад Србиjе Александар Вулин данас jе премиjеру Хрватске Зорану Милановићу, између осталог, поручио да рjешење за све проблеме Хрватске ниjе у томе да се говори против Србиjе, већ у реформама и одржавању добросусjедских односа за осталим земљама у региону.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

ЛИНТА: ДЕКЛАРАЦИЈА – ВРХУНСКИ ЦИНИЗАМ ХРВАТСКЕ …

ЗВАНИЧНИ ЗАГРЕБ: „РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ“ ТРЕБА БИТИ У ХАГУ …

ШЕШЕЉ ПОНОСАН ШТО ЈЕ ЗАПАЛИО ХРВАТСКУ УСТАШКУ ЗАСТАВУ

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: