fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Odlikovan Đorđe Mihailović, čuvar Zejtinlika

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/prvi_svjetski_rat/djordje.jpg

Predsednik Komisije za odlikovanja Oliver Antić uručio je orden srpske zastave drugog stepena Đorđu  ihailoviću, čuvaru srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik” u Solunu

Predsednik Komisije za odlikovanja Oliver Antić uručio je danas u Solunu, u ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića, orden srpske zastave drugog stepena Đorđu Mihailoviću, čuvaru srpskog vojničkog
groblja “Zejtinlik” u tom gradu.

Reč je o odlikovanju za naročite zasluge u očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Srbije, kao i za razvijanje i učvršćivanje saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Grčke, javlja Alo.rs. Antić je, prilikom uručivanja odlikovanja, rekao da je predsednik Srbije na 100. godišnjicu izbijanja Prvog svetskog rata odlikovao “visokim srpskim ordenom čoveka, koji i sam predstavlja simbol srpskog vojničkog večnog počivališta, junaka Velikog rata srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku”.

“Đorđe Mihailović je i sam živi spomenik među zejtinličkim spomenicima, istorija i arhiva tog našeg svetilišta”, rekao je Antić, poželevši vremešnom čuvaru srpskog groblja da “živi još dugo godina”.

Mihailović se, vidno potresen, zahvalio na ukazanom poštovanju.

“Jedno veliko hvala zato što se ne zaboravlja i što se pamti”, rekao je Mihailović. Svečanosti je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj poseti Grčkoj.

 

Izvor: Večernje Novosti

 

Vezane vijesti:

Đorđe Mihailović /čuvar Srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku/ Uvek u Srba ima neki Mišić

Apis: Neka se moj narod ujedini

Zaboravljene srpske svetinje

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: