fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Savanović posjetio Milevu Župić, majku tri poginula borca (VIDEO)

Ministar Savanović juče je u Mrkonjić Gradu, posjetio i porodicu Mileve Župić, koja je u proteklom ratu izgubila tri sina.

Savanović i Vulin posjetili Milevu Župić, majku tri poginula borca
Savanović i Vulin posjetili Milevu Župić, majku tri poginula borca

O sudbini ove, kao i još četiri porodice koje su u toku ratnih dešavanja izgubile po troje djece snimljen je i dokumentarni film „Djeca“ u produkciji naše televizije, čija se premijera uskoro očekuje.

Povodom obilježavanja 20 godina od stradanja Srba u Zapadnoj Krajini ministar Savanović i resorni ministar u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin, posjetili su Milevu Župić, majku koja je za Republiku Srpsku dala tri sina.

Savanović je naglasio kako je naša obaveza da brinemo o porodicama čiji su najmiliji dali život za Stvaranje Srpske.

– Posjete koliko god česte bile one su nedovoljne zato što jedna porodica koja je dala ogroman doprinos za Srpsku, rekao je on.

I pored tragedije koja je zadesila Mileva Župić čuva sjećanje na izgubljene sinove. Na nama je da uradimo što je moguće više kako bismo joj, stvorili što bolje životne uslove.

– Mi ćemo učiniti sve sa svoje strane i ja kao čovjek i ministar i Vlada da pomognemo tamo gdje trebamo pomoći i uvijek smo raspolaganju, dodao je Savanović.

Film Djeca ostaće kao svjedočanstvo stradanja Srba na ovim prostorima i prikazati patnju i bol ovih porodica, a na nama je da njihovu žrtvu ne zaboravimo!

 

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

SAVANOVIĆ: STRADANjE 1995. – GENOCID I NASTAVAK PROJEKCIJE NDH

OBILjEŽENO 20 GODINA OD STRADANjA SRBA U ZAPADNOJ KRAJINI

SAVANOVIĆ: PONOVLjENI ZLOČINI NAD SRBIMA IZ …

Otadžbinski rat – Zapadno krajiške opštine

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: