fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ПОДИЋИ ОПТУЖНИЦУ ЗА СИЈЕКОВАЦ

janko-velimirovic.jpg
Јанко Велимировић

БАЊАЛУКА, 28. МАРТА /СРНА/ – Директор Републичког центра за истраживање ратних злочина Јанко Велимировић очекуjе да ће Тужилаштво БиХ ускоро подићи оптужницу за ратне злочине почињене над Србима у Сиjековцу 1992.године против Земира Ковачевића и осталих лица одговорних за таj злочин.

Након данашњег састанка у Сараjеву са шефом Специjалног одjељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ Велимировић jе рекао Срни да jе циљ састанка био подизање оптужнице и убрзање процесуирања ратног злочина почињеног над Србима у Сиjековцу, 26.марта 1992. године пред Судом БиХ.

Велимировић jе навео да jе састанку присуствовао и предсjедник Удружења породица заробљених и погинулих Срба из Брода Марко Грабовац, како би допунили доказни материjал у вези са случаjем Сиjековац.

Он jе рекао да jе на састанку било говора и о осталим ратним злочинима почињеним над Србима на подручjу општине Босански Брод, укључуjући све затворе и логоре за Србе од марта до октобра 1992. године, те релевантне доказе из ексхумиране масовне гробнице на овом подручjу.

Велимировић jе рекао да очекуjе да се у оваj процес укључи и хрватско правосуђе како би се процесуирали ратни злочини почињени над Србима у Босанском Броду и на подручjу Посавине на почетку 1992. године.

У Шведскоj jе раниjе због злочина у Сиjековцу ухапшен Земир Ковачевић и испоручен БиХ.

Извор: срна

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: