fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

У Вуковару „бранитељи „скинули 14 двојезичних табли, једну разбили

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/vukovar-razbijena-tabla.jpg

Са зграда државних институциjа и канцелариjа у Вуковару данас су насилно скинуте све постављене двоjезичне табле, а на згради вуковарске полициjе табла jе разбиjена.

До скидања и разбиjања табли дошло jе након што jе на Мемориjалном гробљу жртава из рата, полагањем венаца и паљењем свећа одана почаст погинулим припадницима 204. вуковарске бригаде.

Након одавања почасти део „бранитеља“ упутио се до града где су скинули табле, а jедну таблу на згради полициjе су разбили.

Из „Стожера за обрану хрватскога Вуковара“ поручили су како они не стоjе иза тога чина. Ипак из „Стожера“ су рекли да очекуjе да државне власти, у складу са недавном одлуком Уставнога суда, неће поновно у Вуковару постављати двоjезичне табле на место скинутих.

Из „бранитељских удруга“ потврђено jе да jе због скидања и разбиjања табли полициjа привела неколико „бранитеља“, коjи се налазе у згради вуковарске полициjе испред коjе се окупила група њихових сабораца коjи траже њихово пуштање на слободу.

 

Извор: Магацин

Везане виjести:

Вуковар град неспокоjа

Спрема ли се Србима у Вуковару “Кристална ноћ“? 

Podjarmljivanje Srba: Poglavlje dječiji vrtić Vukovar 2 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: