fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Дан сећања на жртве холокауста

Сајмиште - споменик
Сајмиште – споменик

Међународни дан сећања на жртве холокауста обележава се данас, а у Србиjи ће централна државна манифестациjу бити одржана на Старом саjмишту у Београду.

Централна манифестациjа биће одржана у 11 часова код Споменика жртвама геноцида у Другом светском рату коjи се налази у оквиру комплекса некадашњег концентрационог логора на Старом саjмишту.

Међународни дан сећања на жртве холокауста установљен jе 1. новембра 2005. резолуциjом Генералне скупштине УН на дан када jе 1945. године ослобођен Аушвиц-Биркенау, наjозлоглашениjи нацистички логор смрти у поробљеноj Европи у Другом светском рату.

Други светски рат однео jе више од шест милиона недужних жртава – припадника jевреjског народа. У Музеjу историjе Југославиjе министар рада и социjалне политике Расим Љаjић отвориће изложбу „Холокауст у Србиjи 1941-1944“.

Дан сећања на жртве холокауста биће обележен и у Кикинди скупом „Наш допринос помирењу – да не заборавимо људе коjих више нема“ у организациjи Удружења бораца ратова 1990-их година и Савета особа са инвалидитетом општине Кикинда.

Извор: B92

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: