ПОЧАСТ ПАЛИМ БОРЦИМА

sokolac_mali_zejtinlik.jpg

СОКОЛАЦ, 31. ЈАНУАРА (СРНА) - Дан формирања Петог корпуса Војске Републике Српске биће обиљежен парастосом за погинуле и умрле борце овога корпуса у манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији код Сокоца.

Парастос ће почети у 11. 00 часова, у храму на чијим су унутрашњим зидовима уписано имена 4 000 бораца Сарајевско-романијске регије који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.

Након парастоса, у 12.00 часова биће положени вијенци на спомен-обиљежје испред зграде Скупштине општине Соколац, на које су уписана имена близу 1000 погинулих бораца ове регије из протеклог рата.

Према програму манифестације, у 12.30 часова биће положени вијенци на Војничком спомен гробљу "Мали зејтинлик" у Сокоцу на коме је сахрањено 956 бораца ове регије погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату.

Свечани ручак заказан је за 13.00 часова у Парохијском дому, саопштено је из Борачке организације општине Соколац.

На ову свечаност позвани су министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокоћ, предсједник Борачке организације РС Пантелија Ћургуз, предсједник Предсједништва Борачке организације РС Дражен Перендија, као и бивиши команданти Петог корпуса Светозар Андрић, Драган Лаловић, Драган Јосиповић и други.

Очекује се присуство команданата бригада Корпуса, бораца, начелника сусједних општина, породица погинулих бораца и других гостију.


Извор: срна