Датум и вријеме објављивања: 23.4.2011 12:07

ХРИСТОС ВАСКРСЕ

Асоцијација избјегличких и других удружења Срба из Хрватске

Асоцијација избјегличких и других удружења Срба из Хрватске и Удружење Срба из Хрватске, свим избјеглим и прогнаним Србима, као  и свима онима који славе Ускрс, честита овај најрадоснији хришћански празник са жељом да коначно завлада мир и спокојство и на овим нашим балканским просторима.

Ускрс је празник мира и праштања, а ове године обиљежавају га  истог дана православни и католички вјерници. Сам овај чин Божје провидности захтјева и од људи на земљи да покажу више толеранције и разумјевања. Молимо се Господу да пружи снагу Србима који сада живе у Хрватској да издрже још један неразуман талас мржње и нетолеранције којој су изложени  у ово вријеме, и да на попису који је у току изразе своју вјерску и националну припадност. Исто тако очекујемо да престане атак на православне објекте и свештенство, посебно на подручју Далматинске епархије који уноси немир и неспокојство међу Србима који тамо живе.

Избјегли и прогнани Срби из Хрватске истрајаће  у својим   праведним захтјевима,  с надом да ће  истина изаћи на видјело и сви правдољубиви људи у свијету увидјети неправду која им је учињена. Осим сатисфакције очекујемо и компензацију за наша изгубљена политичка, грађанска и имовинска права.

Очекујући да долазе боља и сретнија времена и да ће коначно избјели и прогнани Срби моћи достојанствено да се врате у своје куће и напуштени завичај или да се интегришу у новој средини, поздрављамо вас уз поздрав

 

ХРИСТОС ВОСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВОСКРСЕ

 

У Београду,

На Велики петак,

 

Предсједник Асоцијације

Милојко Будимир, проф.

Назад