Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Zoran Kojić: 25 godina loših slugu loših gospodara

Datum objave: petak, 16 oktobra, 2015
Veličina slova: A- A+
Zoran Kojić
Zoran Kojić

Danas u 2015. godini revolt iz mene progovara više nego ikada.

Nakon saznanja kako je iz Vere, malog sela nadomak Vukovara koje broji 400tinjak stanovnika – put Evrope pošlo više od 20 mladih ljudi, ne mogu a da ne postavim pitanje ko je za to kriv, ko će napokon snositi odgovornost za sve pogrešne (a njima isplative) poteze?

Mlado, radno sposobno, reproduktivno stanovništvo koje svakodnevno ispraćamo konačni je poraz svih pogrešnih politika vođenih od nas, sa nama, prema nama.

Da li smo svesni kako se broj Srba u Hrvatskoj smanjuje brzinom sličnoj onoj iz ’91e?

Apsurd je da nam ista lica onomad u ruke guraše oružje a danas putne karte, sa gotovo identičnim parolama.

Danas, najveće mesto naseljeno srpskim življem, sinonim srpskog opstanka u Hrvatskoj – Borovo, nema više od 3.200 stanovnika, Trpinja niti 1.500, Bobota takodje. O poraznim brojkama u manjim mestima neću niti pisati.

Dakle, probajmo analizirati (ne)učinjeno u proteklim godinama, ne bi li došli do logičnog objašnjenja za ovakav egzodus.

Od 1997. godine, tj od „mirne reintegracije Podunavlja u ustavnopravni sustav Republike Hrvatske“ do danas,  ista lica uveravaju nas kako je njihova žrtva za nas bezrezervna, apsolutna te u konačnici plodonosna.

No, da li je zaista tako?

– Šta se bitno promenilo osim pozitivnih pomaka na računima političkih elita devastiranog srpskog nacionalnog korpusa u Hrvatskoj?

– Da li se promenilo nešto osim činjenice apsolutnog neuspeha procesa povratka izbeglih Srba?

– Osim činjenice da Srbe u Baranji više i ne spominjemo jer nisu deo sverpskog interesnog kruga pod nazivom SDSS, baš kao i one u Zapadnoj Slavoniji, te mnoge druge koji ne žele biti taoci potkusurivanja zarad ostvarivanja lične koristi pojedinaca „u vrhu“?

– Zaboravljamo li neuspeh Tesla banke koja je imala jedinstven cilj uzimanja aktivnog učešća upravo u osiguravanju budućnosti onima koji danas putuju, u potrazi za egzistencijom koju su im uskratili? Zar su vinogradi jednog zastupnika vredniji od desetina mladih porodica kojima tako malo treba da bi ostali?

Ili pak da spomenem kako u predizborne svrhe (kao što to običaj nalaže) ponovo dolazi do aktuelizacije sada već izmenjenog, prilagodjenog, Tesla fonda koji će, recimo, nastaviti ono što je gore navedena banka započela, ili nije. Pri tome neizostavna je opaska prof(?!) Crnogorca, predsednika ZVO-a koji se na pitanje: “ ko će biti korisnici fonda, te kriterijuma za određivanje istih“ ne libi reći kako je to „za članstvo“.

Ne boli činjenica bezobrazluka koji na taj način iz njega i njemu sličnima progovara koliko činjenica da je to samo predizborni spin, još jedan u nizu, iz dobro poznate kuhinje.

Zar su festivali folklora Srba u Hrvatskoj naš krajnji domet?

Zar je interes 3. profesionalna Srbina ipak vredniji od vekovnog bitisanja na ovim prostorima?

Ne govori li brojka o nešto manje od 20.000 Srba (od ukupno 186.000) koji na izbore izlaze sama za sebe?

Ne gospodo, neće proći, dosta je bilo, dosta!

Izvor: PREVRAT

Vezane vijesti:

Zoran Kojić za RTRS: gde je nestala odgovornost za Srbe u …

Zoran Kojić: Ko razara srpsku kulturu? – Jadovno 1941.

Denis Bojić: Vukovarski bluz (VIDEO) – Jadovno 1941.

Srbi u tragovima – Jadovno 1941.
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top