fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Žigosao drugaricu ustaškim simbolom

U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi učenik prvoga razreda užarenim predmetom u obliku slova „U“ žigosao školsku je koleginicu i kolegu.

 

Sve se dogodilo dok su bili u razredu za vreme nastave, javlja „Zadarski list“, prenosi „Indeks“.

Devojka je pretrpela dve opekotine na ruci dok je mladić opečen po vratu.

Školskoj koleginici je rekao da je to napravio jer mu je bilo dosadno i da mu je to šala, prenosi Indeks.

„Prvo nisam smela reći profesorki šta se dogodilo, jer mi je jedna devojka iz razreda zapretila da će me povrediti i obesiti ako nekome kažem. Kad smo došli na čas fizičkog, tamo sam bila u odeći kratkih rukava i profesorka je primetila kako imam opekotinu na ruci pa me je pitala što je bilo. Tada sam rekla šta se dogodilo te nas je sve skupa poslala kod pedagoga koja mi je namazala ruku i nazvala razrednu“, ispričala je uplašena učenica koja je bila kod doktorke.

Rečeno joj je kako će joj trag ovog žigosanja ostati zauvek na koži.

S tinejdžerkom je u školu došao i njen otac Adem Shala, istaknuti član albanske zajednice u Zadru. On je o svemu obavestio medije.

Otac devojke ispričao je šta se dogodilo.

“Policija je upoznata sa slučajem s obzirom na to da škola ništa ne preduzima. Taj dečko je i pre bio problematičan. Jednom mi je pretukao drugu ćerku koja je sva krvava došla kući. Strašno je šta se sve u toj školi događa, a niko ništa ne preduzima. Ovo je napad na moju decu jer su pripadnici albanske manjine. Zato joj je i utisnuto to slovo U i rekao je kako se sad može hvaliti da je ustaša“, rekao je otac.

Izvor:  INDEX.HR

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: