fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Žene žrtve rata protiv donošenja zakona o pravima žrtava torture na nivou BiH

Predsjedništvo Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske ne podržava donošenje zakona o pravima žrtava torture na nivou BiH.

Božica Rajilić Foto: RTRS
Božica Rajilić Foto: RTRS

Nakon sjednice Predsjedništva Udruženja u Laktašima, predsjednik Udruženja Božica Živković Rajilić rekla je Srni da je ovakav zaključak donesen jednoglasno.

Rajilićeva je rekla da je Predsjedništvo danas informisano od Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske da će do kraja ovog mjeseca u parlament Republike Srpske biti upućen nacrt zakona o zaštiti žrtava ratne torture.

– Udruženje je zadovoljno donošenjem nacrta ovog zakona koji će imati veliki značaj za oko 600 članica našeg Udruženja – istakla je Rajilićeva.

Ona je dodala da je Predsjedništvo sumiralo rad regionalnih odbora Udruženja koji je ocijenjen zadovoljavajućim, izuzev Odbora u Brodu koji je raspušten zbog neaktivnosti njegovih članova.

Sjednici Predsjedništva Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske prisustvovali su predstavnici Ministarstva rada i boračko-invaludske zaštite Republike Srpske i Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Rajilić: Dokazati krivicu sudija i tužilaca za diskriminaciju …

Rajilić: Potreban isti odnos prema svim žrtvama rata …

Udruženje žrtava rata Srpske traži pomoć od Srbije

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: