Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zašto su razbijače SRJ zvali „indipendistima“, a Katalonce danas „separatistima“?

Piše: Jovan Markuš

Ineresantno je primijetiti da juče spikerka na TV Vijesti iz Podgorice pristalice iz Katalonije koji razbijaju Španiju naziva SEPARATISTIMA, a ta ista medijska kuća (dnevni list Vijesti) je pristalice u Crnoj Gori koji su bili za razbijanje državne zajednice Srbije i Crne Gore nazivala IDENPEDISTIMA i bila u službi vlasti na ostvarenju tog cilja putem krađe na „referendumu“ (što je matematički i dokumentima dokazano u „Bijeloj knjizi“).

Meni je savršeno jasno, zašto su pristalice u Crnoj Gori koji su bili za razbijanje državne zajednice Srbije i Crne Gore sebe nazivala IDENPEDISTIMA a ne SEPARATISTIMA da bi zavarali neuki narod. Za one koji ne znaju, SEPARATISTI u Crnoj Gori su 1941. godine bili su u službi FAŠIZMA i NACIZMA.

Oni su u pozorištu Zetski dom na Cetinju 12. jula 1941. g. proglasili pod pokroviteljstvom Musolinija i Hitlera „neovisnu Crnu Goru“ po hrvatskom ustaškom modelu. Zbog takvog čina CRNOGORSKIH SEPARATISTA (kojima je rukovodio ratni zločinac Sekula Drljević), kao reakcija slobodnomislećih ljudi je i izbio ustanak 13. jula 1941. g.

Inače, današnja ideologija dukljanskih Montenegrina je potpuno ista kao ona iz vremena fašizma 1941. g. Dovoljno je pogledati odnos prema: jeziku, pismu, naciji, školskim programima, simbolima, spomenicima…itd, da biste se uvjerili u istinitost ovih zapažanja.

Ne morate mnogo istraživati jer je dovoljno da pročitate listove Glas Crnogorca i Zeta iz 1941. g. pa da vam sve bude jasno.

Izvor: IN4S

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: