fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Zašto se predsjedica Srpske slika s fratrom Pupovcem?

Posjeta zemljotresom ugroženim područjima na Baniji, mogla je biti udešena sastancima isključivo sa predstavnicima SPC. Koji je interes zvaničnika Srpske da se sastaju sa Hrbinom Pupovcem?

Ako je neko zaboravio, Milorad Pupovac i njegovo Srpsko narodno vijeće, najsnažnija su poluga Neovisne Republike Hrvatske u unijaćenju, latinizaciji i pohrbljenju preostalog srpskog stanovništva.

Oni izdržavaju, od novca koji u visini do dva miliona evra godišnje Vlada Hrvatske uplaćuje na ime „srpske nacionalne manjine“, protivsrpske persone kakva je Viktor Ivančić ili Boris Dežulović, u novinama Novosti štampajući dva lista ćirilicom. Da se puno ne vidi i ne uvrijedi sponzore onih koji se predstavljaju u ime nekad konstitutivnog srpskog naroda u SR Hrvatskoj.

Na čelu ove institucije je Bugarka iz Bosilegrada u Srbiji, Aneta Vladimirov (udata Lalić), koja sada priča kao da su je odgajili Ankica i Franjo Tuđman, ili bar „HRT-ov Edi Škovrlj“.

Ali ne radi SNV protiv srpstva samo u Neovisnoj Republici Hrvatskoj. Na teritoriji Srpske učestvuje u akcijama antisrpskih organizacija iz Sarajeva. Tipičan primjer je falsifikovanje istorijskih činjenica i učestvovanje u pokušaju nacifikacije Srba u Prijedoru, u okviru manifestacije Dan bijelih traka. I to nije jedini, ali je najočitiji primjer rada protiv srpskog naroda s ove strane Une i Save.

Hrbin Boris Milošević, sada potpredsjednik Vlade Hrvatske, u svom obraćanju povodom dolaska Željke Cvijanović na Baniju, uporno o Srpskoj i Srbima u njoj koji su poslali pomoć, govori kao o „susjedima“, a ne kao o „sunarodnicima“. Našu predsjednicu je ispoštovao tako, što se pojavio u trenerci i patikama.

U takvim uslovima, Republika Srpska ne bi smjela učestvovati u zaluđivanju ostatka ostataka srpskog naroda na području Neovisne Republike Hrvatske, podržavajući Pupovca i družinu i rehabilitujući ih na taj način. Srbi u Hrvatskoj, nakon svega što su propatili u godinama iza nas, zaslužuju priliku da se samoorganizuju na način da im vođe ne nameću i kontrolišu hrvatske obavještajne službe.

Izvor: FRONTAL.RS

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: