fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ZAŠTO GRADONAČELNIK NE REAGUJE NA UVREDLjIVE GRAFITE?

Protojerej - stavrofor Predrag Azap ispred uvredljivog grafita na parohijskom domu SPC u Vinkovcima.

Protojerej – stavrofor Predrag Azap ispred uvredljivog grafita na parohijskom domu SPC u Vinkovcima.

Paroh vinkovački protojerej-stavrofor Predrag Azap uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Vinkovaca Mladenu Karliću u kome ga pita da li svojim ćutanjem podržava vrijeđanje Srba i ispisivanje uvredljivih grafita na Parohijskom domu Srpske pravoslavne crkve u ovom gradu.

„Sačekao sam nekoliko dana nadajući se da ćete se javiti na adresu Srpske pravoslavne crkve u Vinkovcima. Međutim, Vi kao i mnogo puta do sada zamračenog uma i zatvorenih očiju prolazite kraj našeg Parohijskog doma“, navodi se u pismu.

Paroh vinkovački istakao je da Karlić svako jutro odlazeći na posao u 8.30 časova prolazi Istarskom ulicom i da je mogao vidjeti sramotni i prijeteći grafit na zidu Parohijskog doma – „Smrt četnicima“.

On je istakao da bi u mnogim kulturnim evropskim centrima, pa i u nekim gradovima u Hrvatskoj, gradonačelnik došao i izrazio žaljenje i zabrinutost zbog ovakih događanja.

„A Vi? Ćutite, nijemi ste. Pitam Vas kom se vi Bogu molite? Da li bi isto tako postupali da se tako nešto dogodilo i na katoličkoj crkvi i katoličkom župniku. Naravno da ne bi!“, poručio je paroh vinkovački.

On kaže da bi gradonačelnik „istog momenta potrčao iz svoje tople sobe da to osudi“.

„A kad je riječ o drugoj crkvi i narodu, Vi ćutite već nekoliko dana od tog događaja, bez želje da bilo šta preduzmete i imam ustisak da to čak i podržavate. To je nedopustivo! Naši vjernici, a i brojni građani Vinkovaca ogorčeni su Vašim ponašanjem“, ističe se u otvorenom pismu paroha vinkovačkog gradonačelniku Vinkovaca.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

USTAŠKI GRAFITI NA PAROHIJSKOM DOMU U VINKOVCIMA …

grafiti u vinkovcima potvrda da kulturno blago ne treba …

U Hrvatskoj ni pokojnici nemaju pravo na ćirilicu! – Jadovno …

USKRS HRVATSKE MRŽNjE (I DIO): „Kolji Srbe“ u Karlovcu …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: