Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zašto deca u Hrvatskoj salutiraju kao ustaše?

Ne čudi ustaštvo kod dece kad imaju ovakve roditelje   Tanjug/AP
Ne čudi ustaštvo kod dece kad imaju ovakve
roditelje Tanjug/AP

S obzirom na to da deca u hrvatskim školama uče o ustašama kao o herojima, a u lektirama čitaju o telesnom uzbuđenju koje izaziva slušanje salutiranja Jure Francetića i Rafaela Bobana ustaškom poglavniku Anti Paveliću, da je mama koja radi manje vredna i da treba prepoznati „ružne curice“, ne čudi to što tri četvrtine hrvatskih tinejdžera smatra da NDH nije bila fašistička.

Ne čudi ni to što se i predsednik ultrakatoličkog udruženja Vigilare Vice Batarelo hvali činjenicom da deca danas razmišljaju kao svoji bake i dedovi.

„Ne čudi, na kraju, ni to da riječki maturanti zadnji dan škole proslavljaju podignutim desnicama u nacistički pozdrav i ustaškim simbolima na majicama. Želite li takve škole i li takvu budućnost za sebe i svoju decu?“, pitao se komentator hrvatskog „Indeksa“.

Izvor: Vesti online

 

Vezane vijesti:

Linta pozdravio mišljenje Savjetodavnog komiteta o Hrvatskoj

Hrvatska politika i „srpsko porodično stablo“

Karamarko: Upoređivanje Banjaluke sa Blajburgom nije preterano

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Hrvati su prvenstveno nacisti, pa šovinisti, pa klero-fašisti, pa tek onda fašisti, ovi iz Vesti nemaju pojma a bave se pisanjem na ozbiljne teme. Hrvati grade identet svoje vještačke nacije na antisrbizmu i zbog toga su nacisti. A stavljanje interesa koroporacija iznad države, što je u stvari fašizam je tu skoro nebitna stvar. Dakle kada se govori o onome što rade Hrvati onda treba govoriti o nacizmu, šovinizmu, klerikalizmu. Uzmite ponešto i od komunista, bili su to obrazovani ljudi i bavili se naukom, imali su dobrih zapažanja. Dvodimenzionalna priča o crnom i bijelom nas neće nigdje odvesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: