fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Zapaljiva izjava hrvatskog generala: Nismo sve raščistili sa Srbijom

Hrvatska još nije raščistila neke stvari sa Srbijom, rekao je u intervjuu Večernjem listu bivši general vojske Hrvatske Petar Stipetić.

Kolona izbjeglica iz Krajine

Kolona izbjeglica iz Krajine

On je u intervjuu naveo da je učestvovao u operacijama “Bljesak“ i “Oluja“ i to od planiranja do, kako je rekao, “terena“.

“Uvijek ćemo morati da gledamo šta Beograd radi. Još nismo raščistili neke stvari sa njima. Ipak, mislim da stvarne opasnosti za zemlju sada nema. Možemo se mirno okrenuti drugim pitanjima, a naša vojska neka prati, ocjenjuje i neka na vrijeme pošalje signale da se nešto sprema“, naveo je Stipetić.

Prema njegovim riječima, tadašnji predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman je od vojske zahtijevao da se akcije solidno pripreme i brzo izvedu jer im je međunarodna politika postavljala uslove.

“Knin nije “Oluja“, to je jedan od operativnih ciljeva. U početnim godinama shvatam zašto se slavilo samo u Kninu, to je bio simbol naše pobjede, ali 5. avgusta je i Dan pobjede hrvatskog naroda u cjelini, i ne samo u “Oluji“. Trebalo bi da na svakoj kući bude zastava i svako bi trebalo da osjeti to pobjedničko raspoloženje, a mi smo sve sveli na Knin, popećemo se na tvrđavu, dignuti barjak, otići na groblje, u crkvu i proslava je završena. Ta proslava u Kninu je poprimila odlike seljačkog derneka, gdje se zviždi najvišim zvaničnicima“, istakao je Stipetić.

On je takođe istakao da je u zimu 1991. godine bila sprema akcija oslobađanja zapadne Slavonije, ali je to prekinulo potpisivanje primirja u Sarajevu. Istakao i da je taj plan samo malo “dorađen“ i da je izvedena akcija “Bljesak“ u kojoj je, naveo je, “očišćen“ prostor zapadne Slavonije za dva-tri dana.

 

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Kitarović: Pravda nije stigla tvorce ideje o Velikoj Srbiji

U SPLITU POVICI „ZA DOM SPREMNI!“

KOLINDA: Domovinski rat pravedan, Oluja … – Jadovno 1941.

Kolinda cepa Srbiju – Jadovno 1941.

I REJTING SIT I ŽRTVE NA BROJU – Jadovno 1941.

FAŠISTIČKA DRŽAVA: Potpredsednik udruge specijalaca u 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: