fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zakonski regulisati status žena žrtava rata

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić rekla je da zakonski mora biti regulisan status i prava žena koje su preživjele seksualno, te svaki drugi oblik nasilja u proteklom ratu u BiH.

Božica Rajilić Foto: RTRS
Božica Rajilić Foto: RTRS

„O ovom problemu treba da se edukuje šira javnost posredstvom medija, pogotovo prikazujući istinu o tome šta je žrtva doživjela, na način da joj se pruži podrška, a ne da se obilježi“, rekla je Rajilićeva Srni, nakon konsultativnog sastanka predstavnika udruženja koja se bave ovom problematikom u Banjaluci o temi „Stigmatizacija lica koje su preživjele seksualno nasilje u ratu“.

Rajilićeva je dodala da Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske ima oko 600 članica koje su tokom proteklog rata u BiH bile izložene seksualnom i raznim dugim vrstama fizičkog i psihičkog zlostavljanja.

Ovo udruženje ima status Udruženja od javnog interesa Srpske.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske u trećem kvartalu ove godine očekuje se usvajanje zakona o zaštiti žrtava ratne torture.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Živković-Rajilić ponovo izabrana za predsjednika Udruženja …

U smrt zbog sećanja na pakao | Jadovno 1941.

U zatočeništvu muslimanske vojske provela 322 dana …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: