fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zagreb: Skinuta trojezična tabla Srpskog demokratskog foruma

Nepoznati počinioci skinuli su tokom prethodne noći englesko-latinično-ćiriličnu tablu Srpskog demokratskog foruma u centru Zagreba

<span style

Uništene trojezične table

ZAGREB – Nepoznati počinioci skinuli su tokom prethodne noći englesko-latinično-ćiriličnu tablu Srpskog demokratskog foruma (SDF) u centru Zagreba, postavljenu na ulazu u zgradu gde je smeštena glavna kancelarija SDF-a.

Na tabli se nalazio logo i pun naziv tog nevladinog udruženja, navode iz SDF-a i sa žaljenjem konstatuju da je ovo tek jedan u nizu iskaza netolerancije i ksenofobije koje su kao organizacija doživeli u Zagrebu, s obzirom da je ovo treći put da je tabla sa imenom organizacije uništena ili otuđenja sa pročelja zgrade.

„Nadamo se da će počinitelj(i) biti pronađen(i), a da ćemo kao društvo demokratski sazreti u pravcu punog poštovanja prava na različitost i slobodnu manifestaciju vlastitog identiteta“, piše u saopštenju SDF-a koje potpisuje predsednik Upravnog odbora Veljko Džakula.

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

AP: Hrvatska guši ćirilicu – Jadovno 1941.

NASTAVLjA SE DISKRIMINACIJA SRBA I ROMA – Jadovno …

Istorijsko ponavljanje: Počne sa ćirilicom, završi se …

Dejan Jović: Hrvatska hoće teritorije ali ne i Srbe – Jadovno …

DOKLE TAKO? – Sve komšije imaju sva prava u Srbiji, samo …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: