fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ZA POREĐENjE NACISTA I SOVJETA DESET GODINA ROBIJE?

Masovno uništavanje spomenika u Ukrajini

Masovno uništavanje spomenika u Ukrajini

Ruski parlament razmatraće zakon za kažnjavanje osoba koje upoređuju sovjetski režim sa nacističkim, a lica koja budu osuđena robijaće i do deset godina.

Zastupnici Komunističke partije u Državnoj Dumi izradili su nacrt zakona koji oštro kažnjava zagovornike fašizma ili njihove simbole.

Novi zakon trebalo bi da dopuni postojeći, koji je uveo kaznu od pet godina zatvora za pojedince koji pokušavaju da rehabilituju nacizam.

Nacrt zakona je odgovor na „rastući međunarodni trend mijenjanja svjetskog poretka poslijeratnog razdoblja i novog pisanja rezultata Drugog svjetskog rata“, navodi se u pojašnjenju.

Kršenja ovog zakona biće kažnjavano zatvorom koji može da iznosi i do deset godina, nakon čega slijedi period od tri godine tokom koga kažnjena lica neće moći da se zapošljavaju na određenim radnim mjestima – navode autori.

Nacrt zakona izrađen je nakon zabrane i sovjetskih i nacističkih simbola u nekim bivšim sovjetskim republikama, uključujući Ukrajinu i Estoniju, kao i uklanjanja više spomenika Lenjinu u Ukrajini – podsjećaju ruski mediji.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Rusija će tražiti od Nemačke odštetu od 4.000 milijardi evra …

Zurof: Evropa žmuri i na fašizam Hrvata – Jadovno 1941.

PROTEST MOSKVE ZBOG RUŠENjA SPOMENIKA – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: