Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

VULIN ODBRUSIO HRVATIMA: Da li možete da objasnite razlog postojanja bez svađe sa Srbima!

Aleksandar-Vulin-JutjubSMEDEREVO – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Srbija suditi za ratne zločine svima koji su u njima učestvovali, bilo da su Srbi, Hrvati ili pripadnici neke druge nacije, a Hrvatskoj poručio da ne otvara rane, jer će u tom slučaju prvo morati da se suoči sa svojom odgovornošću za ratove.

“Hrvatskoj bi bilo dobro da vodi računa o sebi, da ne otvara rane, jer ako bude otvarala rane onda će, bojim se, najpre morati da se suoči sa svojom odgovornošću za ratove, a onda da će imati hrabrosti da bilo kome bilo šta kaže”, rekao je Vulin, komentarišući izjavu šefa hrvatske diplomatije Mira Kovača da “država iz koje su potekli planovi za ratove 1990-ih ne može biti sudija i policajac za ratne zločine za sve zemlje bivše Jugoslavije – uključujući Hrvatsku“.

Vulin je novinarima u Smederevu rekao da će Srbija suditi za ratne zločine “svima i svugde”, bilo da su Hrvati, Srbi ili pripadnici neke druge nacije, ako su učestvovali u onome što smatra ratnim zločinima i primetio da bi bilo dobro da i Hrvatskoj ne bude važno ko odgovara, već zašto odgovara.

Ministar je rekao da nijedan relevantni međunarodni sud niti organ nikada nije povezao  Srbiju sa odgovornošću za ratove na prostoru bivše Jugoslavije, ali da su svi relevatni sudovi, od Haškog tribunala, povezali Hrvatsku sa Olujom, zločinima u Medačkom džepu, proterivanjem 250.000 Srba i najvećim etničkim čišćenjem u Evropi, za koje nikad niko nije odgovarao.

Vulin je rekao i da je zanimljivo što što je u Srbiji u toku predizborna kampanja, u kojoj Hrvatska nikome nije tema, a da u Hrvatskoj nije predizborna kampanja, ali je Srbija jedina tema.

“Zaista ne znam da li je Hrvatska u stanju da formuliše sebe, da objasni sebe, da objasni svoj način i razlog postojanja, a da se ne svađa sa Srbijom. Mi ne želimo da se svađamo sa Hrvatskom, ali ne mogu da prihvatim da je moja zemlja odgovorna za rat, da je pravila planove za ratove, samo zato sto je to rekao ovaj ili onaj političar”, poručio je Vulin.

PRAVDA

Vezane vijesti:

Besprimerena hrvatska drskost

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: