Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Vulin očekuje izvinjenje vođe Islamske zajednice u BiH

Datum objave: petak, 10 juna, 2016
Veličina slova: A- A+

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da očekuje izvinjenje vođe Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića, koji je Srbe nazvao Vlasima.

Aleksandar Vulin Foto: Screenshot
Aleksandar Vulin
Foto: Screenshot

“Ako mu se omaklo da to kaže, onda se nadam jednom izvinjenju, a ako se nije omaklo, to ne smije nikada da se ponovi”, rekao je Vulin u Somboru, komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je rekao da se Kavazoviću “omaklo” da Srbe tako nazove.

Vulin je naveo i da ga čudi kako se nikad nikome ne omakne da kaže da su Srbi njihova braća, da je lijepo što žive u Srebrenici i da na izborima treba da pobijedi onaj onaj koga izaberu građani.

“Ne znam kako se uvijek omakne neka reč mržnje i kako se uvijek omakne neka uvreda, nešto što može da povrijedi Srbe u Srebrenici i Republici Srpskoj, Srbe gdje god žive”, rekao je Vulun.

On je dodao da će jedno izvinjenje Srbima u Srebrenici i u Republici Srpskoj biti dovoljno ako se Kavazoviću zaista omaklo da ih nazove vlasima.

Vulin je rekao da situacija u BiH neće biti dobra i neće ići ka miru i stabilnosti, što je vrhunski interes Republike Srpske, ako se stalno nekome “omakne” da govori nešto ružno i loše o Srbima.

“Mi ćemo kao vlada učiniti sve da situacija u BiH bude stabilna i da svi narodi tamo žive u miru i slozi. Naš je najviši interes da čitavo naše okruženje bude uspješno, a to neće biti bez mira”, naglasio je Vulin.

Vođa Islamske verske zajednice u BiH Husein Kavazović na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj, govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH, pozvao je Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da “Vlah vlada u Srebrenici”.

Predsjedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović reagovao je tako što je rekao da Kavazović nije smio da upotrijebi uvredljive riječi i nazove srpskog kandidata za načelnika Srebrenice Vlahom.

“Omaklo mu se. Možda je on htio da tamo animira ljude. Riječ je o borbi Bošnjaka da tamo zadrže svog kandidata”, rekao je Izetbegović, prethodno napomenuvši kako se “nad Srebrenicom nadvila opasnost da njen načelnik bude neko ko negira genocid u tom gradu”.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Da li je reis Kavazović zatvorio vrata pomirenja

Kavazović: Republika Srpska nije nastala na sadnji ruža, nego na genocidu u Srebrenici

Husein Kavazović – Vernik s rezervnim planom | Jadovno 1941.

Kavazović: Vlasi su oni što negiraju genocid | Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top