fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vulin o Tepiću: Nama „Oluja“ zločin, vama herojski čin…

Beograd — Spomenik Milanu Tepiću biće podignut nedaleko od lokacije gde mu se u Beogradu nalazi bista, navodi ministar za rad Aleksandar Vulin.

Major Milan Tepić
Major Milan Tepić

Osim toga, Vulin je poručio predstavnicima Hrvatske da se uzdrže od pokušaja da nametnu Srbiji svoju istinu.

Vulin je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da nije potrebno niti objašnjenje, niti obrazloženje zašto se narodnom heroju podiže spomenik i da je on, kao i vojnici koji su bili s njim, svojim delom zaslužio sećanje srpskog naroda.

Na konstataciju da iz Hrvatske stižu negodovanja na odluku da se Tepiću podigne spomenik, Vulin je odgovorio da od te države očekujemo da prihvati da Srbija drugačije posmatra poslednje istorijske događaje, da se drugačije odnosi prema njima i da gleda u budućnost.

„Niko ne može da nametne Srbiji svoju istinu, niti da menja istinu za koju Srbija smatra da je njena. Mi ne pokušavamo da to radimo drugim zemljama i bilo bi jako lepo da se druge zemlje uzdrže od pokušaja da to rade nama“, poručio je Vulin.

On je ponovio da Srbija nikada nije pokušavala drugim zemljama da nametne svoju istinu, niti je od njih tražila da svoje udžbenike, istoriju i spomenike prilagođavaju istini koju država Srbija smatra ispravnom.

Kako je rekao, Hrvatska bi morala da razume da se naše gledanje na građanski rat u toj zemlji i njihovo verovatno nikada neće poklopiti, da će za nas operacija „Oluja“ uvek biti najveći zločin i najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata, dok je to za njih herojski čin.

„Država Srbija nije nikoga zvala da ga kažnjava ili da mu preti zato što je Ante Gotovina postao važan funkcioner u Hrvatskoj, a za većinu Srba on je ratni zločinac“, rekao je Vulin.

Vulin je dodao da će spomenik Tepiću biti podignut u dogovoru sa nadležnim organima koji su dali odgovarajuće dozvole i da će se nalaziti na kraju Ulice majora Tepića na Dedinju, blizu mesta gde se danas nalazi njegova bista.

Izvor: B92

Vezane vijesti:

Narodni heroj Milan Tepić dobija spomenik na Savskom vencu …

U ime časti – govor majora Milana Tepića | Jadovno 1941.

PONOSNI NA MAJORA MILANA TEPIĆA | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: