fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vulin: Čekam dan kada će Hrvati reći…

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da mu je drago što je hrvatska država priznala da u Jasenovcu nema mesta za ustaški i fašistički pozdrav.

Jasenovac Foto: HANZA MEDIA
Jasenovac Foto: HANZA MEDIA

On je istakao da čeka dan kada će hrvatska vlada reći da tome nema mesta nigde, ni u Hrvatskoj, niti u svetu.

Govoreći o ustaškoj tabli u Jasenovcu koja je skinuta pre par dana, Vulin je rekao da je to užas koji sve vreme trpimo i pravimo da je moguće uopšte raspravljati i tražiti razloge – zašto neka tabla sa ustaškom oznakom „za dom spremni“ treba ili ne treba da se pomeri.

„Moram da kažem da mi je iskreno drago što je hrvatska država priznala da u Jasenovcu nema mesta za ustaški i fašistički pozdrav. To je ono što sve vreme svi razumni ljudi ovog sveta i svi antifašisti ovog sveta govore, ali mi je isto tako žao što još uvek nema snage i hrabrosti da kaže da ustaškom i fašističkom pozdravu nema mesta ni u Hrvatskoj ni bilo gde na kugli zemaljskoj“, rekao je Vulin.

On je rekao da se raduje danu kada će hrvatska vlada imati snage i hrabrosti da kaže da ustaškim pozdravima nema mesta nigde u Hrvatskoj.

„Ne zato što je to zakonska obaveza, već zato što je to ljudska obaveza prema užasu i zlu kojim je taj pozdrav, taj užas, ne svedočio nego ga činio“, izjavio je ministar Vulin.

(Tanjug)

Izvor: B92

Vezane vijesti:

Vulin: Ko ćuti da se fašizam vraća, videće ga u svojoj zemlji …

Vulin odgovara Štiru: Sada znamo šta misle ustaški sinovi …

Ustaše jače: Za šest meseci u Hrvatskoj niče 150 ploča „Za dom spremni“

Demokratski savez Srba: Premještanje ploče HOS-a je sramotan čin

Skinuta ustaška spomen – ploča u Jasenovcu

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: