Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vukovarski sudovi bez imena!

Na tri vukovarska suda nema oznaka o kojim je institucijama riječ, jer su nazivi prekriveni hrvatskim zastavama, kako bi bilo spriječeno da bude vidljiv jedan od naziva napisan na ćirilici, kao što to zakon propisuje.

Tri suda: Županijski, Opštinski i Prekršajni tako već mjesecima krše Zakon o sudovima.

Ipak, niko se ne usuđuje da ukloni hrvatske zastave i da ponovo postane vidljiv i ćirilični natpis, jer bi to razbjesnilo hrvatska ratna udruženja i sve one koji su mjesecima razbijali ploče na ćirilici, navode hrvatski portali.

Zbunjeni građani koji dolaze u sud, pogotovo oni koji nisu iz Vukovara, ne mogu da se snađu bez natpisa i ne znaju pred kojim su se sudom zatekli.

Postavljanje dvojezičnih ploča, uz latinične i one na ćirilici, izazvao je revolt pojedinih udruženja, čiji su članovi razbijali takve ploče, a onda su se sjetili da se isti efekat može postići i preljepljivanjem sadržaja, što, za razliku od njihovog uništavanja, nije tumačeno kao krivično djelo.

Portal „Telegram“ /telegram.hr/ obratio se predsjedniku Županijskog suda u Vukovaru Nikoli Bešenskom sa zahtjevom da pojasni zašto sud – kao institucija koja bi trebalo da bude uzor kada je riječ o poštovanju i sprovođenju zakona – ne poštuje ono što Zakon o sudovima nalaže.

Međutim, komentarišu mediji, u ovom trenutku niko ne želi da skine nalijepljene hrvatske zastave sa sudskih ploča u strahu da ne iziritira dio populacije hrvatskih veterana koja se protivi ćiriličnim natpisima u Vukovaru.

Izvor:  SRNA

Vezane vijesti:

Mr. Danijel Igrec: Politika Zagreba sve više podseća na …

Dani(j)el Simić: Vukovar | Jadovno 1941.

Beograd — epicentar zla i misao sa kojom se bude i ležu …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: