Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vučević: Slavimo slobodu i pobedu života nad smrću

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, i predsednik Skupštine Grada, Zdravko Jelušić, položili su vence na spomen obeležje stradalim ratnicima u Prvom svetskom ratu.

Miloš Vučević

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, i predsednik Skupštine Grada, Zdravko Jelušić, položili su vence na spomen obeležje stradalim ratnicima u Prvom svetskom ratu i to je bio prvi događaj obeležavanja oslobođenja Novog Sada, 9. novembra 1918. godine.

„Svi mi u Novom Sadu ponosni smo na razvoj grada za ovih 100 godina slobode i što je uspeo da se oporavi od stradanja u Drugom svetskom ratu.

Novi Sad je uvek bio spreman da prihvati sve ljude, sačuva Srbe koji su u njemu našli utočište, a da ne ugorzi multikulturalnost, a svega toga ne bi bilo da nije bilo 9. novembra 1918. i to ne smemo zaboraviti jer je to opredelilo i naše živote, jer je to bila pobeda života. Zato danas slavimo mir“, istakao je Vučević.

Vence su položili i predstavnici Vojske Srbije čija Prva kopnena brigada sa komandom u Novom Sadu takođe obeležava 9. novembar kao svoj dan.

„Čestitam građanima Novog Sada praznik, a veličanstvena vežba koja je u toku pokazuje apsolutnu spremnost Vojske da štiti izvojevanu slobodu“, rekao je general Željko Petrović, komandant Prve kopnene brigade Vojske Srbije.

Vence u porti Uspenske crkve u Novom Sadu položili su i predstavnici Udruženja potomaka ratnika od 1912. do 1918. godine.

Izvor: Večernje novosti

Vezane vijesti:

Pomen oslobodiocima Novog Sada u Prvom svetskom ratu

Inicijativa za obilježavanje dana oslobođenja grada

Obilježen dan oslobođenja – Slobodan grad u slobodnoj zemlji

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: