fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

VRATITI ŽIVOT PRAVOSLAVNE CRKVE I NARODA U LIVANjSKOM POLjU

Predstavnici Udruženja Ognjena Marija Livanjska sa episkopom Atanasijem

Predstavnici Udruženja Ognjena Marija Livanjska sa episkopom Atanasijem

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Atanasije razgovarao je sa delegacijom Udruženja „Ognjena Marija Livanjska“ o životu preostalih pravoslavnih vjernika i održavanju pravoslavnih grobalja u selima Livanjskog polja.

Iz Eparhije bihaćko-petrovačke saopšteno je da su vladika Atanasije i njegovi gosti čvrsto odlučili da ulože sve svoje snage u stvaranje uslova za potpuno vraćanje života Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i narodu u Livnu i Livanjskom polju.

Jedna od tema sastanka bila je i priprema za osveštanje Spomen-kapele Livanjskih mučenika u Livnu, posvećene Svetoj velikomučenici Marini, koje je planirano na dan Ognjene Marije 30. jula 2016. godine.

U saopštenju se dodaje da u realizaciji tog plana predstoji jedan od zahtjevnijih radova a to je oslikavanje Spomen-kapele i kosturnice, koje podrazumijeva iznalaženje i finansijskih sredstava i adekvatnih freskopisaca.

U delegaciji Udruženja „Ognjena Marija Livanjska“ bili su paroh livanjski protojerej-stavrofor Željko Đurica, predsjednik Udruženja Nikola Petrović i član Upravnog odbora ovog udruženja Miloš Damjanović.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Delegacija OML u poseti Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu

VLADIKA ATANASIJE OD VLADE ZATRAŽIO POMOĆ U OBNOVI HRAMOVA

Postavljeni spiskovi sa imenima stradalih u Kapeli i spomen-kosturnici u Livnu

Livanjsko polje – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: