Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vlado Šipčić: PUPOVAC I NAIVNI SRBI

Nije običan Srbin znao da se SDP Hrvatske dogovara sa ekstremnim Hrvatima iz emigracije, još 80-tih godina. Nisu znali kakav im se pakao sprema, osim možda starih neubijenih Srba koji su prošli pakao NDH i o tome nisu smjeli ni pričati.

Milorad Pupovac

Hrvati su se dugo spremali na isključivu državotvornost koja je rezervisana samo za Hrvate i hrvatsko cvijeće. Ekstremni Hrvati objaviše rat Srbima, a prvo su ih ponizili tako što su ih od konstutivnog naroda pretvorili u manjinu i to zamislite slučajnosti, na Vidovdan.

Šamar je preblaga riječ. Zapucaše na Srbe. Mnoge ugledne Srbe mrak pojede u kratkom vremenu, ali Srbi su opet pokušali na miran način, ali to prosto nije moglo, jer to Hrvati nisu željeli. Došao je njihov trenutak kao 41 i nisu htjeli da posao ostave neodrađenim. Imali su novog Hitlera u vidu cijelog Zapada koji im je držao leđa.

Poraziše Srbe, a na proslavi etničkog čišćenja, Predsjednica Grabar-Kitarović je na jednom od tih fanatičnih i ekstremističkih skupova raportirala hrvatskom oficiru koji je salutirao i javno izrazio žaljenje što posao nije završen do kraja. To je ipak časnik.

Čast iznad svega. Svašta Srbi doživješe i dočekaše ponovo neke Srbe koji ih predstavljaju tako što snishodljivo pokušavaju da se uvuku pod kožu Hrvatima ne bi li imali bolji status. Razumijem ja da pokušavaju da izbore bolji status(čuj status Srba u Hrvatskoj)!To se u našem narodu zove crnjak.

Hrvati neće biti mirni dok god i jedan Srbin bude živio u Hrvatskoj. Čast pojedincima Hrvatima, ali se oni ništa ne pitaju, a moramo priznati i da se ne trude po tom pitanju. Ovo najviše pišem zbog toga da Srbi ne budu naivni u drugim krajevima.

Danas mnogi Srbi misle dobro o Hrvatima u BiH, ali kao da ne žele vidjeti da se pored katoličkih crkava prave spomenici u obliku slova U, i da Srbi u kantonima, u kojima vladaju Hrvati, nemaju ni zagarantovanu konstitutivnost. Možda će to sve dobro da završi sa Srbima u BiH, ali naivni ne smijemo biti, jer nas istorija tome uči.

Srbi u Hrvatskoj mogu ići vuku niz dlaku, ali to je osuđeno na propast. Hrvati jedva čekaju Pupovca koji će proglasiti krivicu Srba za sve, pa da mogu nastaviti fanatičnu proslavu. Srbin u Hrvatskoj ne može ni vrijeme kupiti.

Milorad Pupovac je civilizovan čovjek, i on verovatno misli da se sa Hrvatima može na pitom način nešto dogovoriti, ali prošlost je ta koja uvijek Srbe demantuje, počev od najnaivnijih Srba koje su par ustaša vodile na gubilište, a njih je bilo stotine.

Niz dlaku su im išli i Srbi komunisti, ali ništa nije moglo spriječiti hrvatski klero-šovinizam. Sada Srbi pokušavaju isto tako da idu niz dlaku Hrvatima koji će Pupovca dočekati na nož. Hrvatima je bitno da Pupovac prizna, bar indirektno da Srbi snose krivicu, a to bi bilo jako pogubno kada bi Pupovac uradio, jer tek bi se onda još više rasplamsala mržnja prema Srbima.

Kakav Modrić majčin sine, Hrvatska je to!Mora se priznati da su Srbi okupirani u Hrvatskoj i da nemaju neki manevarski prostor u kome bi mogli zaštititi svoja prava kvalitetnije, jer Hrvati imaju NATO iza sebe, tako da bi svaki ishitren korak Srbe nokautirao, ali to ne znači da treba biti i duhom poražen. Hrvatima Srbi nikako ne smiju davati legitimitet za to.

Autor: Vlado Šipčić

Izvor:Vidovdan

Vezane vijesti:

Za koga radi dr Milorad Pupovac?

Dobili smo šta smo zaslužili: Pupovac i Mesić antifašisti u Srbu

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: