fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vlada Srpske Krajine priprema tužbu protiv Vatikana za genocid

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/republika-srpska-krajina.jpg

Vlada Republike Srpske Krajine u progonstvu najavila je tužbu protiv Vatikana „zbog zabrane srpskog narodnog imena Srbima katolicima“.

U  saopštenju Vlade RSK u progonstvu se ovim povodom naglašava:

„Vatikan (Sveta Stolica, ili Rimokatolička crkva), više od tisuću godina, neposredno ili pomoću katoličkih država Evrope, podsticao i organizovao zločine genocida nad Srbima, njihovo prevođenje u hrvatsku naciju, a najistrajnije je brisao i uništavao srpsku kulturnu baštinu (a time i evropsku) – u svim srpskim zemljama.

Vatikan je, početkom 18. stoleća, zabranio Srbima da koriste svoje narodno (nacionalno) srpsko ime – kad su bili prisiljeni, da prime rimokatoličku veru umesto svoje pravoslavne vere. To je usamljeni postupak Vatikana, jer Vatikan nije ni od jednog drugog naroda na svetu, kad ga je pokatoličvao, tražio da se odrekne svog nacionalnog imena. Na to su priseljavani samo Srbi, što je imalo za posledicu okrutan postupak zapadnih država prema preostalim pravoslavnim Srbima, jer su (ugledajući se na ovaj stav Vatikana) sve preduzimale protiv Srba.

Osuđivale su ih na biološko istrebljenje – posebno u Prvom i Drugom svetskom ratu, u vreme razbijanja Jugoslavije od 1990. do 1995. godine i u vreme vojne agresije članica NATO i EU na Srbiju i Crnu Goru 1999. godine.

Vlada RS Krajine opet podseća na podatke iz 17. i 18. stoleća, kad je  Barska nadbiskupija za Srbiju, Albaniju, Makedoniju i Bugarsku, uz pomoć vlasti Mletačke Republike, prisiljavala pravoslavne Srbe, da prihvate rimokatoličku veru. To je obavljao lično nadbiskup Barske nadbiskupije. Konačno, Katolički kongres u Zagrebu je 1900. godine doneo odluku, da se svi pokatoličeni Srbi na Balkanu smatraju pripadnicima hrvatske nacije.

Vlada RS Krajine ističe, da je ovakav odnos Vatikana prema Srbima izuzetak. I da krije mnoge tajne – jer nijedan drugi narod nije nagonjen da se odrekne svog narodnog (nacionalnog) imena i da mu se jezik proglasi jezikom drugog naroda! Dakle, Vatikan je primorao pokatoličene Srbe da svoj jezik ne zovu srpskim, nego hrvatskim, mada njime nije govorio nijedan izvorni pripadnik hrvatskog naroda – iz Hrvatske (Zagreb i okolina).

Jasno je, da odluka Vatikana o brisanju srpskog nacionalnog imena i srpskog jezika kod Srba katolika mora da se objasni, jer su razlozi za ovakav vatikanski postupak naučno i verski neobjašnjeni, a imali su za posledicu stalne zločine genocida nad preostalim pravoslavnim Srbima – uz stalno uništavanje srpske kulturne baštine. Problem je planetarni i Civilizacija ne može više podnositi ovakav odnos prema srpskom narodu – odnos koji, u svakom svetskom nemiru, donosi nedužnim Srbima strahovite gubitke u životima.

Krivac je Vatikan, jer tisuću godina podstiče, pa i sprovodi, u manjim i većim razmerama, zločin genocida nad Srbima. Zato je Vlada RS Krajine odlučila, da se podnese tužba protiv Vatikana i da sudska presuda omogući uklanjanje posledica ovakvog odnosa prema Srbima – i pravoslvnim, i katolicima (koji su pretvoreni u Hrvate), i muslimanima (koji su pretvoreni u Bošnjake).

Stručni tim Vladinih pravnika prikuplja najvažnije podatke o vatikanskom doprinosu uzastopnim zločinima genocida nad Srbima i tužba će protiv Vatikana biti, u najskorije vreme, podnesena. Doneće se odluka, da li će tužba biti podneta prvostepenom sudu u jednoj od srpskih zemalja, ili Međunarondom sudu pravde u Hagu, ili Međunarodnom sudu u Strazburu, ili u nekom od sudova u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je već u toku sudski proces u San Francisku protiv Vatikana, jer je njegova banka deponovala novac i dragocenosti ubijenih Srba, Roma i Jevreja u Drugom svetskom ratu, a tom sudskom materijalu su pridodati i podaci da se Papa Jovan Pavle II javno zalagao i pomagao (od 1990. do 1999.) razbijanje Jugoslavije, što je imalo za ishod hrvatski progon Srba iz Republike Srpske Krajine (Zone pod zaštitom UN) i NATO progon Srba s Kosova i Metohije.

Ohrabruje i činjenica, da je Federalni sud u Čikagu (sudija Ruben Kastiljo) otvorio proces protiv američke firme: Military Profesional Resources Inc, koja je angažovala američke generale, da hrvatskoj vojsci pripreme vojnu agresiju i okupaciju Republike Srpske Krajine (Zone pod zaštitom UN), uz progon celokupnog srpskog stanovništva i zaposedanje privatne svojine prognanih Srba – a za to se zalagao i Vatikan.

Vlada RSK moli sve pravedne ljude da pomognu – da se ova tužba što stručnije uobliči i da se izabere najpogodniji sud za tužbu.

Ko ima nepobitne podatke o delovanju Vatikana protiv srpskog naroda i srpske pravoslavne crkve, neka to dostavi Vladi, ili neka uputi Vladin stručni tim gde to da pronađe“.

 

Izvor: SRBEL.NET

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: