fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

VIJEĆE IZDAJE OBAVEZUJUĆI NALOG ZA PAPULjASA

Haski-sud.jpg

HAG, 12. MARTA (SRNA) – Pretresno vijeće Haškog tribunala prihvatilo je zahtjev bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića za izdavanje obavezujućeg naloga grčkom predsjedniku Karolosu Papuljasu, javlja dopisnik Srne iz Haga.

Predsjedavajući sudija O-Gon Kvon saopštio je danas da će pretresno vijeće tražiti da Grčka odgovori na Karadžićev zahtjev do 15. marta.

Karadžić je u više navrata tražio da se Papuljas sretne sa njegovim pravnim savjetnikom Piterom Robinsonom, navodeći da odbrana namjerava da ga pozove kao svjedoka.

Posredstvom Ambasade Grčke u Hagu Karadžić je obaviješten da Papuljas nema namjeru da „udovolji zahtjevu“ za obavljanje intervjua.

Karadžić je krajem februara saopštio da bi pristao i na pisani intervju sa Papuljasom, na šta Grčka još nije odgovorila.

Razgovor sa Papuljasom odbrana je tražila budući da je on, u svojstvu ministra inostranih poslova Grčke, na Palama u nekoliko navrata razgovarao sa Karadžićem.

Odbrana ističe da bi Papuljas mogao dati informacije u vezi sa optužbama za granatiranje sarajevske pijace Markale 1994. godine, za učešće Karadžića u udruženom zločinačkom poduhvatu sa namjerom da se nad muslimanima počine zločini 1994. i 1995. godine, te da za uzimanje pripadnika UN za taoce u maju 1995. godine.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: