fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

VJEČNA ZAHVALNOST I POŠTOVANjE POGINULIM BORCIMA

dodik_mile.jpg

BANjALUKA, 14. FEBRUARA /SRNA/ – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je borcima i boračkim organizacijama RS čestitku povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata – 15. februara.

„Značajan istorijski datum – 15. februar, Dan Prvog srpskog ustanka i Dan boraca RS simbol je slobodarskih težnji srpskog naroda u prošlosti i sadašnjosti, njegove državotvornosti i želje da organizuje državu i društvo koje će biti zasnovano na pravu i pravdi“, navodi predsjednik Dodik u čestitki.

Dodik je rekao da je RS nastala na takvoj tradiciji kao izraz legitimne volje srpskog naroda u BiH, a sačuvana je u odbrambeno-otadžbinskom ratu zahvaljujući, prije svega, borcima, od kojih su mnogi izgubili živote u sukobu koji je bio nametnut.

„Zbog toga im dugujemo vječnu zahvalnost i poštovanje. Njihova žrtva obavezuje nas da čuvamo i jačamo RS, a porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima pružimo svu moguću pomoć i podršku“, poručio je Dodik.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: