fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vaskršnja pomoć braći i sestrama na Kosovu i Metohiji

Srpsko društvo Zadužbina

Srpsko društvo Zadužbina


Zahvaljujući donacijama dobrih ljudi aktivisti Srpskog društva Zadužbina su u nedelju posle Vaskrsa boravili na našoj Svetoj zemlji i tom prilikom isporučili skromnu pomoć našoj braći i sestrama. Vrednost isporučene pomoći je iznosila 2.850 e.

Pomoć je raspoređena na sledeći način. 7 porodica sa više članova koje jedva sastavljaju kraj sa krajem trudeći se i svakodnevno se boreći za prehranu svojih porodica je dobilo po dve ovce i muško jagnje.

Radi se o sledećim porodicama: Saša Ivanović, mesto Trnićevci, Miloš Vasić iz mesta Berivojce, Ljubiša Jevtić iz Gornjeg Korminjana, Bojan Simić iz Ropotova, Siniša Jović selo Zebince, Goroljub Antić iz Paralova i Stanoje Vasić mesto Livađe. Sada ova domaćinstva dobijaju priliku da imaju svoju stoku od koje će imati prinose poput mleka i mesa. Za ovaj deo akcije utrošeno je 2.100 e.

Miloš Vasić

Miloš Vasić


U drugom delu akcije priključili smo se prilogom za kupovina placa od 15 ari u selu Gornje Kusce nadomak Gnjilana, u kome žive isključivo Srbi koji su inače u značajnom broju prisutni i u čitavom kraju, i na kome će živeti 3 srpske povratničke porodice. Ukupan iznos koji je potreban za otkup čitavog zemljišta je 15.000 evra, a naš prilog je iznosio 500 e. Zemljište će biti prepisano na Srpsku Pravoslavnu Crkvu a povratnici će imati pravo da je koriste zauvek ali ne i da je otuđe, tako da ovom kupovinom zauvek ovo parče svete srpske zemlje ostavljamo u amanet našem rodu!

Stanoje Vasić

Stanoje Vasić


Treći deo akcije se sastojao iz priloga za lečenje male Karoline Janićijević iz sela Berevce kod Štrpca, koja zbog loše dijagnoze lekara ima 90% oštećenje sluha, tako da i pored borbe njenih vrednih roditelja da pomognu svom detetu to ide veoma teško jer niti imaju dovoljno sredstava niti mogućnosti da u sredini u kojoj žive pruže adekvatnu pomoć u razvoju svog deteta, ali i pored toga oni ne odustaju te smo odlučili da ima makar malo olakšamo troškove prilogom od 250 e.

Zahvaljujemo se svim priložnicima, koji su svojim donacijama pomogli našem narodu na Kosovu i Metohiji, kao i H.O. Majka devet Jugovića, bez čije pomoći na terenu ova isporuka humanitarne pomoći ne bi bila ovako  uspešno realizovana.

Uz pomoć dobrih ljudi, tokom sedam godina rada, naša fondacija Za srpski Kosmet isporučila je pomoć u vrednosti od 86.520 e.

Pomoć našem narodu je i dalje preko potrebna. Zbog toga apelujemo na svu našu braću i sestre da se priključe humanitarnoj akciji. Novčane priloge možete da uplatite na transakcijski račun:

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA, HUMANITARNA POMOČ
02068-0257912364, referenca : 00 1389

za uplate iz inostranstva:

IBAN : SI 56020680257912364
SWIFT : LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2, LJUBLJANA

Kako radili tako nam Bog pomogao! NEMA PREDAJE!

 

Izvor: SRPSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA

 

Vezane vijesti:

Zajedništvo sa našom braćom iz Srpskog društva Zadužbina …

srpsko društvo zadužbina vas poziva na srpski … – Jadovno 1941.

Sinoć u Ljubljani održana tribina Od Jadovna do Jasenovca u …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: