fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Uviđaj ili zataškavanje incidenta u manastiru Sv. Vrača u Zočištu !?!

Manastir Zociste1.jpg

Nakon kritika, koje je dobila od strane OESC-a ali i drugih međunarodnih organizacija, zbog nepreduzimanja adekvatnih mera tokom zadnjih incidenata u opštini Orahovac, Kosovska policija je tek danas (ponedeljak, 21.05.2012. godine), sedam dana nakon napada na oca Dionisija – monaha Manastira Svetih Vrača u Zočištu, pokrenula ozbiljniju istragu o ovom incidentu.

Međutim, vršioci uviđaja, umesto da se usredsrede na otkrivanje počinioca, oni su, po rečima igumana manastira Stefana (Milenkovića), svo vreme ispitivali oca Dionisija, tražeći neprestano da im potvrdi da li je u potpunosti siguran da ga je neko, zaista, gađao kamenicom, ostavljajući, sumnjičavo, otvorenom mogućnost, da mu se, možda, ipak pričinilo.

Kada ih je otac Dionisije odveo do mesta na kom je bio gađan da bi im pokazao bačenu kamenicu, koja je tamo još stajala nepomerena, Kosovski policajac ju je sumnjičavo uzeo u ruke i neubedljivim tonom rekao da će je poneti i koristiti kao „corpus delicti“.

Razočaran ovakvim pristupom  Kosovske policije pri vršenju uviđaja, iguman Stefan navodi da je Kosovska policija, umesto što ispituje oca Dionisija, mogla lako, da je htela, da otkrije počinioce napada, samo da je otišla u selo, gde su napadači nakon napada pobegli i ispita meštane sela, koji su ih sigurno videli kako beže i kriju se, jer u to doba dana uvek ima ljudi na ulicama.

Dana, 21.05.2012. god.

Manastir Sv. Vrača u Zočištu
Izvor: manastir-zociste.blogspot.com

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: