fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ustaštvo nikad nije izašlo iz hrvatske politike

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ustaštvo i ustaše nikada nisu izašle iz politike i javnog života Hrvatske i da očekuje da će predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom njegove posjete Zagrebu dočekati ustaše na trgovima i pokušati da dođu do njega.

„Naš predsednik ide tamo gde će ga dočekati ustaše na trgovima, koji će pokušavati da dođu do njega, kao što su došli i pokušali da ga ubiju u Srebrenici“, rekao je Vulin.

On je ponovio da i dalje misli da Vučić ne treba da ide u Hrvatsku.

„Tamo će se skupiti ustaše na trgovima i demonstrirati protiv njegovog dolaska, kao da njegova poseta može da donese neko zlo. To je zbog toga što Vučić ima hrabrosti da kaže da Srbi imaju svoje interese i da će Srbija braniti Srbe koji žive na prostoru Hrvatske, kao i da se neće ponoviti `Oluja`“, rekao je Vulin za Televiziju „Pink“.

On je ocijenio da se Srbima desila „Oluja“ zato što su ćutali o Jasenovcu, te naveo da Hrvatska sa Srbijom ne može da se složi čak ni o stradanju Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu.

„Ustaški pozdrav ne treba da bude na jasenovačkim kostima. Nemoguće je danas naći zemlju na svetu sa kojom se nećete složiti o prirodi bilo kakvog kvislinškog fašističkog režima, osim u slučaju Hrvatske“, rekao je Vulin.

On ističe da Vučić u Hrvatskoj želi da se razgovara o isplati penzija protjeranim Srbima, rješavanju pitanja njihovog radnog staža, o ljudskim pravima, Zakonu o braniteljima kojim je 500.000 državljana Hrvatske srpske nacionalnosti proglašeno agresorima, kao i o zakonu o plaćanju poreza za zemlju koja se ne koristi.

Kada je riječ o Kosovu i Metohiji, Vulin kaže da Beograd ne smije da dozvoli nikakvo smanjivanje Umnika, jer dokle god je ta međunarodna misija na Kosmetu, Rezolucija 1244 još efektivno djeluje.

Govoreći o pravno obavezujućem sporazumu kojim će biti regulisani odnosi Beograda i Prištine, Vulin je rekao da će pritisaka biti i da Srbija pritiske razumije, ali da ih ne prihvata.

„Uradićemo ono što je u interesu Srbije, sve što je u uskladu sa našim ustavom i zakonom i sve što je potrebno da bi sačuvali naše pravo na Kosovo i Metohiju i Srbe koji žive na tom prostoru“, rekao je Vulin.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Hoće li Vučićev iznenadni manevar preobratiti Hrvate

Vučić o Srbima i Hrvatima: Preživećemo samo ako se ne budemo tukli

Hrvatski ministar: Vučić dobrodošao, ali treba da se izvini za

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: